KALDIRDIĞINIZ PROĞRAMLAR HALÂ "SAĞ-TIK" MENÜSÜNDE Mİ GÖRÜNÜYOR..?
Değerli arkadaşlar...
Bana biraz sıkıntı veren bu konu hakkında sizleri de bilgilendirmek
istedim... Zira bu konu hakkında, Net' de de gördüm ki, bilgilenmek isteyen çokca forum başlıkları mevcut...
Konumuz'a gelirsek ;;; Herhangi bir dosyayı sağ tıkladığınız zaman size bir pencere açılır ve burada bu dosya hakında neleri uygulayabileceğiniz bir menü vardır....
Bu menüde ;;; ""Birlikte aç, o dosyayı tanıyan proğram ismi, sil, kes-kopyala,kopyala, özellikler"" gibi seçenekleriniz vardır...
Bir Proğram yüklediniz ve sonra, sisteminizden kaldırdınız diyelim ;;; Ne zaman dosyaları sağ-tıkladığınızda sisteminizde bulunmayan o proğram halâ menüde görünüyor sa ;;; Menüden bu proğram ismini kaldırmak için, şunları yapmalısınız...
Öncelikle, sistemden kaldırdığınız o proğramın ;; Kayıt defterinde olabilecek tüm girdilerinin temizlendiğinden emin olmalısınız...
Sonra ;" C:\Documents and Settings\Hakan\Application Data"
ya geliyorsun;; Burada, kaldırdığınız proğramın silinmemiş dosyası var mı, bakınız... Var ise siliniz....
Şimdi sıra geldi menüden proğram ismini kaldırmaya;;;;
""Denetim masası -- Klasör Seçenekleri -- Dosya Türleri""ne
geliniz...
Burada ;;; Hangi dosya türlerini , hangi proğramla ilişkilendirmek sizin elinizde seçiminizi yapınız... Sonra göreceksiniz ki, dosyaları sağ-tıkladığızda ;;; Burada yapmış olduğunuz seçimleriniz doğrultusunda, Menüde proğram ismini göreceksiniz....
Dilerseniz bir Örnek ::: Ben sistemime "Advanced Audio Recorder" diye bir ses kayıt proğramı yüklemiş tim ve sistemden kaldırdım... Sonra bir de baktım ki, Mp3 ve diğer ses dosyalarını sağ-tıkladığım zaman hep bu proğram ismi menü'nün en üst sırasında yer alıyor... Benim için bulaşık bir yazıdan ibaret ti...
Ben de ;; Kayıt defterini , CCleaner ve Advanced SCW ile temizledikten sonra, Application Data da silinmemiş dosyasını buldum ve sildim... Sonra, Klasör seçeneklerin de yapacaklarımı, yukarıda belirttiğim gibi yaptım... Sorun yok....
Eeeeeeee Artık bi-teşekkür yorumu hak ettik mi dersiniz..???