Pc'imde şu an 32 bit Xp işletim sistemim var (Sahte yazılım) ve dün Orjinal win 7 Home premium satın aldım sorular şöyle
1- Direkt olarak Xp üzerine mi yükleme yapmalıyım? Yazılım üstünde eski verilerinizi ve dosyalarınız yedekleyiniz felan diyor fazla anlamıyorum
2- İkinci olarak Format atarak mı yükleme yapmalıyım?
3- Sizce 64 bit mi yoksa 32 bit mi yüklemeliyim ?
Sistem
İşletim Sistemi:Windows XP Home Edition (32-bit) İşlemci:AMD Dual Core 2900 MhzAnakart:ECS Geforce 6100 pmEkran Kartı:nVidia gefoce 9400 gt - 1 GB-Ram : 2 Gb kingston Internet Tarayıcı:Microsoft Internet Explorer 8 Antivirüs Yazılımı:NOD32 (Eset)
Xp Den win7'ye
32 bit yükleme yap zaten format sistemi yeniden yükleme demek evet xp'nin direk üzerine yükleme yap en sevdiğin müizk resim ve vdeolarınıda biyere sakla bellek cd gibi..
BENCE;
1. xp deki dosyalarınızı yedekleyin.
2. Tercih size kalmış ancak 32 yeterli gelecektir. 32 biti temiz kurulumda yükleyip kullanın.
3. Kurulum yaparken disk seçim ekranında alt kısımdaki sürücü seçeneklerini tıklayarak kurulum yapacağınız diski biçimlendirin, aksi halde eski dosyalar yedekleneceğinden içi dolu bir diskle karşılaşabilirsiniz.
Biçimlendirme derken? C ye format atacağım D bölümü yüzde yüz boş
Tamam C ye format atacaksınız ama formattan önce biçimlendirmeniz gerekir. Yoksa eski windows dosyalarınız windows.old klasöründe saklı olur. Yani seçeneklerden kurmadan önce c ye tıklayıp altta biçimlendiri seçin. Sonra normal kurmaya devam edin.
yani cyi silip tekrar kurmam gerekiyor okk
Ayrıca en az 1 gb da ram alsan hiç fena olmaz sıkıntı çekmezsin.
ram zaten 2 Gb :D win 7 yi kurcam da oyunlarla uyumlu değil malesef kurmuyorum şu an win 7 pack 1 felan çıkacakmış zor bi dönemeç oyunseverler için
2 GB RAM DAHA AL VE 64BİT KUR AMA RAM ALMAZSAN 32 BİT KUR DERİM....
GAMERMAN ARKADAŞA KATILIYORUM OYNAYAMACAĞIN OYUN YOK ARTI YENİ ÇIKAN OYUNLARIN BİR ÇOĞU ARTIK WİN 7 UYUMLU XP UYUMU YOK....ARTI SEN HALA DİREXT 9 KALİTESİNDE OYNARKEN ŞİMDİLER BİR ÇOK KİŞİ DİREXT 11 KALİTESİNDE VE ÇÖZÜNÜRLÜĞÜNDE OYNUYOR....
XP TARİH OLUYOR ......SEN KURMAMAYA DEWAM ET.....
ram şu an alamam da ileride alırsam 64 bit kurarım ikisi de var paket içinde hem 64 hem 32
Masaüstünü nasıl xp deki gibi yapabiliriz Geri dönüşüm kutusundan başka birşey yok hepsi aşşağıda tek bir kutucuk altında .