selam arkadaşlar sorunum NTFS sistemli win xp yi kaldırıp nasıl win98 kurabilirim.
XP den win98e
98 de fdisk diye bir program var onunla yapabilirsin.Bunun haricinde eski xp sürümleri hem ntfs hemde fat32 destekli.Biçimlendirirken fat olarak biçimlendirecen.Benim tavsiyem hdd yi ikiye böl. C:ye 98 sonra üstüne d: ye xp kur.İki işletim sistemi olsun bilgisayarında.
tşkler fakat ben sadece tek işletim sistemi istiyorum 10 gb hdd eski pentium 2 bir bilgisayara xp yüklemiştim şimdi fat32 ye çevirip win98 yüklemek istiyorum.
Hımm o zaman hatırladıgım kadarıyla sana fdisk'i anlatıyım.98 cd si takınca ms-dos ortamına gececeksin.Burda ekrana fdisk yazıp programi calıstıracan.
1
2
3
diye bir menu gelecek.Hangisi hangisiydi hatırlamıyorum ama burda biri sadece bolumleri silmeye.(c: d: gibi)harfleri yarıyor.
otekisi bolum olusturmaya (harf olarak) bir taneside bildigin format atmaya ve bicimlendirmeye.burdan yapamazsan gene dos ortamında format *.* c: yada format c: yazacaksın.sanırsam format c: di.(y/n) diye bir sayfa cıkacak.Burda y dersen cd 98 oldugu icin fat'a göre formatlaması gerekiyor.
normal yüklemede bildiğim kadarıyla formatlama yapılıyor.zaten fdisk ile de dosyalarınızı kaybedeceksiniz.onun için oluyorsa(tam hatırlamıyorum 98 kurulumunda oluyor muydu) sisteminizi fat32 formatı ile formatlayın.
arkadaşım yapman gereken kısacası winxp cdsini tak.vede formatlama ekranında fat olarak seçve formatla bu kadar.
teşekkürler cell-o sorunumu senin metodunla çözebildim.diğer türlü yukarıdaki gibi işlemleri yapamadım zaten disketi bile gösteremiyordum disketten zaten bir açabilsem sanırım sorunumu eksik anlattım ondan kaynaklandı herkese teşekkürler