Arkadaşım şimdi ilk olduğun için biraz karışık gelebilir ama kusura bakma en aza indirgemeye çalışacağım.
İlk önce bilgisayarını yeniden başlat ilk sıyah ekran çıktığı anda durmadan del tuşuna bas(standart bios a girme tuşu) anakart a göre bazı yerler değişiyor. Yeni olduğunu varsayıyorum. Boot menüsü wardır. first boot device yada ismini tam hatırlamıyorum ama yeri aklımda :) ilk ayarı CD - ROM yapacaksın ve F10 tuşuyla Gelen küçük uyarıya Yes yada Y harfine basın Enter ile kapatacaksın. (bunları yaparken Xp cd sini CD - DVD sürücüne tak. Makina tekrar yeniden başlayacak.
Eğer herieyi doğru yaptıysan Xp logosu görünmeden önce Lütfen CD yada DVD den başlatmak için her hangi bir tuşa basınız yazısı belirecek Diren enter a bas.
Kur başlayacak mavi ekran üzerinde beyaz yazılarla Windows Kur ekranı gelecek. Buradan Eğer türkçe kuruyorsan yönergeleri takip et. İngilizce ve türkçe arasında farklılık yok. Sıfır kurulum yapacağımız için devam ediyorum. Lisans sözleşmesini kabul et. Karşına Kurulu olan xpler gelecek bunları esc ile geç. Sonra kurmak istediğin yerin üzerine yön tuşları ile gel (yukarı - aşağı) ve enter a bas kur sana bu diski nasıl formatlamak istediğini soracak. Bence NTFS kullan en güvenli ve sağlam çalışan dosyalama sistemidir. Fat32 dersen Windows 98 - ME - Dos gibi programlardan erişim yapabilirsin ama NTFS yaparsan onlardan erişemezsin diske. Eğer windows 2000 altı işletim sistemi kullanmayacaksan NTFS den şaşma derim veri güvenliği en sağlam sistemdir. Ve kur formatı atıp kuruluma başlayacaktır. Bir yeniden başlatma yapacak ve Görsel kuruluma geçeceksin. Orası daha basit artık tamamen shirbaza dayalı. Kolay gelsin eğer bir sorun olursa msn imi özel mjla isteyebilirsin. Kolay gelsin. Yawas yawas okursan daha çok anlarsın. Ezber yapma uygulaya uygulaya öğrenirsin. Ben attığım formatın sayısını unuttum :D