xp formatlama lütfen yardım edin

samuray164
18-02-2007, 10:53   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
61 mesaj

arkadaşlar benim pc de xp pro version 2002 sp2 kurulu.
ben sadece xp pro yüklemek istiyorum.çünkü bende sadece xp pro cdsi war. cd yi takıp first boot cd yaptığımda insert system disk diyor.
ben kurulu bir windowsu formatlayıp nasıl daha düşük versiyon olan xp pro yu kuracağım.  lütfen bi yardım edinnnnn   Üzgün   Üzgün    Üzgün   ÜzgünÜzgün

dodokuzu
18-02-2007, 14:49   |  #2  
Taze Üye
12 mesaj

açılış disketi varsa elinde onunla formatla yoksa da internettten açılış disketi veya başlangıç disketi diye ara win98 de ki gibi sistemi formatla gitsin...

melina
19-02-2007, 20:10   |  #3  
Yeni Üye
40 mesaj

kardeş sende cd varsa sana kurulumu anlatan bi pdf dosyası atabilirim ama bunu okuman için acrobat readeri yüklmen lazım çok güzel anlatıo ben öğrenciyim yani ordan

ZaferS
20-02-2007, 00:09   |  #4  
Taze Üye
5 mesaj

Windows XP'nin yeni bir kurulumunu yapma
Bilgisayarınızda kurulu bir işletim sistemi yoksa veya Windows'u sıfırdan kurmak istiyorsanız, yeni kurulum adı verilen kurulum türünü uygulayabilirsiniz (buna temiz kurulum veya tam kurulum da denir). Bu işlem daha karmaşıktır ve yükseltme işleminden daha uzun sürer (yükseltmede 9 adım varken, bu tür kurulumda yaklaşık 20 adım vardır). Yükseltme yapmak için "Windows XP'ye yükseltme" adlı bölüme bakın.
Not: Windows XP'yi kurmadan önce virüse karşı koruma yazılımını devre dışı bırakmanız gerekir, ayrıca Windows Bellek Tanılama aracını çalıştırarak bilgisayarınızın rasgele erişim belleğini (RAM) sınayabilirsiniz. Windows Bellek Tanılama aracını kullanmak için Windows Bellek Tanılama (() Web sitesindeki yönergeleri izleyin. Windows XP'yi kurduktan sonra virüse karşı koruma yazılımınızı etkinleştirmeyi unutmayın.
DİKKAT: Yeni bir kurulum sırasında sabit diskinizde varolan her şeyin silinmesini seçebilirsiniz, dolayısıyla kaybetmek istemediğiniz veriler varsa kuruluma başlamadan önce mutlaka bunların yedeğini oluşturun (yedeklenmiş verilerin sileceğiniz sabit diskte depolanmış olmamasına dikkat edin).
Windows XP'nin yeni kurulumunun nasıl yapılacağı aşağıda açıklanmaktadır:
1.        Windows XP CD'sini CD-ROM sürücüsüne yerleştirin.
Not: Bilgisayarın CD'den başlatılacak şekilde ayarlandığından emin olun. Ayarlanmamışsa, "Bilgisayarı CD'den başlatılacak şekilde yapılandırma" adlı bölüme veya "Kurulumla ilgili diğer görevleri yapma" altında bulunan "Windows'u komut isteminden nasıl kurabilirim?" bölümüne bakın.
2.        Bilgisayarı yeniden başlatın.
3.        CD'den başlatmak için bir tuşa basın… iletisi görüntülendiğinde, herhangi bir tuşa basın (örneğin, ARA ÇUBUĞU). Kurulum başlar.
Not:  Buraya dikkat edin, çünkü bu iletiyi gözden kaçırabilirsiniz. Bilgisayarınızda kurulu olan işletim sisteminiz başlarsa, CD'den başlatma seçeneğini kaçırmışsınız demektir. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve tekrar deneyin.
4.        Kurulum başladıktan sonra, ekranın alt kısmında çeşitli iletiler görülür. Bu iletiler yalnızca özel koşullarda önemlidir (örneğin, belirli bir donanım erişim katmanı (HAL) kurma veya küçük bilgisayar sistemi arabirimi (SCSI) sürücüsü yükleme). Çoğu kullanıcı bunları dikkate almayabilir. Bu konu hakkında daha fazla bilgi için 295116 ve 220845 numaralı Microsoft Bilgi Tabanı makalelerine bakın.
5.        Sonra aşağıdaki seçenekleri sunan bir ekran görüntülenir: Windows XP'yi kur, Windows XP kurulumunu onar veya Kur'dan çık. İlk seçeneği kullanmak istiyorsanız ENTER tuşuna basın.
6.        Ardından Son Kullanıcı Lisans Sözleşmesi görüntülenir. Lisans sözleşmesini okuyun ve yönergeleri izleyerek kabul veya reddedin. Windows CD'niz bir yükseltme CD'si ise, sözleşme kabul edildikten sonra önceki işletim sisteminizin Windows XP'ye yükseltilip yükseltilemeyeceğinin doğrulanması için o işletim sisteminin CD'sini takmanız istenir.
Önemli! Bir özgün donanım üreticisinin (OEM) verdiği kurtarma CD'sini kullanıyorsanız, CD kabul edilmeyebilir. Disk bölümü bilgisini siler veya sürücüyü biçimlendirirseniz ve OEM kurtarma CD'si doğru ortam olarak kabul edilmezse, OEM kurtarma CD'sini eski Windows sürümünüzü geri yüklemek için kullanmanız gerekir. OEM kurtarma ortamını kullanarak sisteminizi geri yükleme konusunda ayrıntılı bilgi için lütfen bilgisayarınızın üreticisine başvurun.
7.        Varolan Windows XP kurulumunu gösteren bir ekran görüntülenirse, Windows XP'nin yeni bir kopyasını kurmaya devam etmek için ESC tuşuna basın.
8.        Bir sonraki ekranda, sürücünüzü yeniden bölme seçeneği sunulur. Küçük sürücü bölümlerini tek bir bölüm haline getirmek veya çoklu önyükleme yapılandırması oluşturmak için küçük sürücü bölümleri oluşturmak istiyorsanız yeniden bölme seçeneğini kullanabilirsiniz. Diski yeniden bölmek istiyorsanız, gerekirse varolan bölümleri silme yönergelerini uygulayın, sonra bölünmemiş disk alanını seçin ve ilerlemek için ENTER tuşuna basın.
DİKKAT: Bir disk bölümünü sildiğinizde o bölümde bulunan tüm veriler de silinir. Devam etmeden önce, kaybetmek istemediğiniz verilerin yedeğini oluşturmayı unutmayın.
9.        Kullanmak istediğiniz biçimlendirme yöntemini seçin ve ENTER tuşuna basın. NTFS; gelişmiş biçimlendirme işlevleri ve güvenlik teknolojileri sağlar. Windows Millennium Edition veya daha eski bir Windows sürümünü kullanarak sürücülere veya DOS dosyalarına (örneğin DOS tabanlı bir önyükleme disketinden) erişmeniz gerekiyorsa, FAT32'yi seçmeniz gerekebilir. İki biçimlendirme yönteminden birini seçin (hızlı veya yavaş).
10.        Kur programı sürücüyü biçimlendirir, başlangıç Kurulum dosyalarını kopyalar ve bilgisayarı yeniden başlatır.
Not: Bilgisayar yeniden başladıktan sonra CD'den başlatmak için bir tuşa basın iletisi tekrar görüntülenir, ancak devam etmekte olan kurulum işleminin kesilmemesi için bunu dikkate almamalısınız.
11.        Bilgisayar bir kez daha yeniden başladıktan sonra, Kurulumun bir sonraki bölümüne geçilir.
12.        Bölge ve Dil Seçenekleri sayfasında, dil desteği eklemek veya dil ayarlarını değiştirmek için ilgili yönergeleri uygulayın.
13.        Yazılımınızı Kişiselleştirin sayfasında, adınızı ve bilgisayarınızın veya varsa kuruluşunuzun adını yazın.
14.        Ürün Anahtarınız sayfasında, Windows XP kopyanız ile birlikte verilen, 25 karakterden oluşan ürün anahtarını yazın.
15.        Bilgisayar Adı ve Yönetici Parolası sayfasında, bilgisayar için bir ad yazın (ağ yöneticiniz kullanmak üzere size bir bilgisayar adı verdiyse onu yazın). Sonra bilgisayarınızdaki Yönetici hesabı için bir parola oluşturun. Bir defa yazdıktan sonra onaylamak için tekrar yazın.
Önemli:  Yönetici parolasını sakın unutmayın. Bu parola gelecekte sisteminizde değişiklik yapmak istediğinizde gerekecektir.
16.        Tarih ve Saat Ayarları sayfasında, gerekli değişiklikleri yapın.
17.        Ağ Ayarları sayfası görüntülenirse, (ağ bileşenlerinizi el ile yapılandırmayı düşünmüyorsanız) bu sayfada Normal ayarlar'ı seçin.
18.        Çalışma Grubu veya Bilgisayar Etki Alanı sayfasında İleri'yi tıklatın. Bilgisayarınızı bir etki alanına eklemek istiyorsanız, ikinci seçeneği kullanın ve etki alanı adını yazın. (Bu durumda sizden bir kullanıcı adı ve parolası istenir.)
Not: Yalnızca Windows XP Professional sürümde bir etki alanına bağlanabilirsiniz, Windows XP Home Edition sürümde bu yapılamaz.
19.        Bundan sonra Kur programı dosyaları bilgisayarınıza kopyalar ve birkaç görevi tamamlar, siz de Windows XP'nin yeni özelliklerini açıklayan ekranlar görürsünüz.
20.        Sonunda bilgisayarınız yeniden başlatılır. Daha önce olduğu gibi, herhangi bir tuşa basmanızı belirten ileti görüntülendiğinde bunu dikkate almayın. Kurulum tamamlandıktan sonra CD'yi CD-ROM sürücüsünden çıkarın.
Kurulum tamamlandıktan sonra virüse karşı koruma yazılımınızı etkinleştirmeyi unutmayın.

arda007
21-02-2007, 19:29   |  #5  
Taze Üye
4 mesaj

Beyler benimde bi sorunum var!Xpye format atmaya çalışıyorum.Başta si3112r.sys dosyasını bulamıyor diyordu onu hallettim şimdi normal kurduğum zaman hal.dll dosyası bozuk ve ya yok diyor cdden önyükleme yap dediğim zaman ise ilk dosyaları yükledikten sonra tam kuruluma geçecek kur,bilgisayarınızda hiç bir sabit disk bulamadı diyor bende disket sürücüsü yok ve biostan boot ayarlarınıda yapıyorum ama benim biosun sürümü çoğu kişinin kullandığından biraz farklı hiç bi yerde benzerini bulamadım ayarlardada hata yapıyor olabilirim.Bana bunun çözümünü biliyorsanız iletebilir misiniz şimdiden hepinize teşekkürlerimi sunuyorum SAYGILARIMLA