XP Görev Çubuğu

selami39
05-12-2009, 18:54   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2009

Sanırım sorunumu yazabileceğim doğru yeri buldum.Daha önce hiç gereksiz bir yere yazmak zorunda kalıp oradaki arkadaşları rahatsız ettiğim için ayrıca özür dilerim.
Benim XP Görev Çubuğunda yani ekranın en altındaki çubuk zaman zaman küçük bir pencere bir an için oluşup kayboluyor.Bir saniye kadar.Yani herhangi bir dosya ismi falanda belirmeden kapanıyor.Bir programla ilgili oldugu kesin ama ne olabileğini uzun zaman oldu hala anlayabilmiş değilim.Bazı gizli programlar vardı ekran fotografını çeken ben onun gibi bişi oldugunu düşünmeye başladım.Bilgisayarıma format atıp programları yeniden yükledim farketmedi.Hala aynı şey var.Bu Hp yazıcıyla ilgili bişey olabilir mi ya da ne olabilir,sakıncalıysa nasıl yok edilebilir?
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Herkese kolay gelsin.

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 05 Aralık 2009 19:25
BOOMFUNKMCS
05-12-2009, 19:11   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
3,373 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

kimi zaman benzer pencereler ile bende karşılaşıyorum,gerek evdeki bilgisayarımda gerekse ofisteki çoğu bilgisayarlarda.şüpheyle yaklaşmadım çünkü bugüne kadar çalınıp sahtecilikte kullanılmış bir bilgim yok.üstelik sistemimde yüklü güvenlik yazılımlarıda hiç uyarı vermiyor.
eğer şüphelerine cevap arıyorsan HiJackThis isimli küçük yazılımı kurmanı ve sistemini taramadan geçirmeni öneririm.
 

Alıntı: BOOMFUNKMCS  
öncelikle http://www.hijackthis.de/downloads/HJTInstall.exe yi indirip kurun ve çalıştırın.tarama sonucunda size " log " isimli metin dosyası verecek. isterseniz metin içindekileri kopyala yapıştır yaparak istersenizde metin dosyasını yükleme yaparak http://www.hijackthis.de/ bu adreste taratın.karşılığında kırmızı ve sarı çarpı işareti olan kayıt defteri değerlerini programın menüsünden fix leyin. bu işlem ile zararlı yazılımlar pasif hale gelecek. pasifleşen zararlıları silmek için kaspersky antivirüs veya eset nod32 yi öneririm.
Son Düzenleme: BOOMFUNKMCS ~ 05 Aralık 2009 19:12