Xp harddisk sorunu!

dReaMscaPe`
22-03-2010, 17:22   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
163 mesaj

Sistem:

1 gb 667 ddr2

512 mb Ati Hd 2600

160 gb maxtor harddisk

gigabyte M61PME-S2P

Amd anthlon 64 X2 4200+ 2.21

Şimdi sorun şu pc de xp sp3 pro vardı cuma günü okuldan gelince pc açım dedim xp boot ekranında res attı 10-15 sefer denedim gene olmadı xp cd'm ile format atıyım dedim biçimlendirilemedi dedi.Windows 7 kurdum güç bela gene açılmıyodu pc başlangıç onarma yaptım harddisk hataları buldu düzeltti.Ama pc kasmaya başladı ram dusuk diye geri xp kuruyim dedim biçimlendirmedi gene.Arkadaştan modifiyeli xp aldım Soundmaxp dark edition diye onunla güç bela kurdum chkdsk yaptım bişey çıkmadı.Pc açılışta ve program açınca falan acayip kasmaya başlıyor ne yapmam lazım...

Mustafa@PC
22-03-2010, 17:59   |  #2  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Eğer sabit disk slotunu yada SATA kablosunu değiştirmek çözüm getirmiyorsa(deneyin)(Kablolar gevşemişte olabilir.) sorun sabit diskteki fiziksel hatalardandır (Bad sector)

Denebilecek çözüm yolu ise low level formattır.

Bu program yada alternatif birdiğer programla low level format atmayı deneyin. Yanlız risklidir herhangi bir güç kaybında sabit diski kaybedebilirsiniz. Low level formatında yapacağı sabit disk üzerinde yazılamayacak clusterları kullanıma kapatmak ve sabit diski sıfırlamak. Yanlız sorun kalksa dahi sabit disk kapasitesinde bad sector yogunluguna bağlı azalma olacaktır. 

Bu arada Windows 7 için raminiz düşük değil, yükleyebilirsiniz...

Son Düzenleme: Mustafa@PC ~ 22 Mart 2010 18:05