XP için daha fazla güç:Çekirdeklere ince ayar

CHIP Online
28-04-2008, 00:47   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Windows XP altında çift çekirdekli işlemcinizden tam verim alabilmek için bu püf noktalar şart...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/XP-i ... ince-ayar_6535.html

Çift çekirdek = iki kat güç? Her zaman değil. Windows XP işlemci çekirdeklerine görev dağıtımı yaparken çuvallayabiliyor. Sizlere modern CPU'ların performansını nasıl tam anlamıyla kullanabileceğinizi göstereceğiz.

Tüm XP sürümleri Dual-Core işlemcilerin iki çekirdeğini de kullanabiliyor. Fakat yine de Windows, yerine getirilmesi gereken görevleri iki çekirdek arasında her zaman en iyi şekilde dağıtamayabiliyor.  Bu durumdan hem Intel hem de AMD işlemciler muzdarip. Bir yama sayesinde Windows'u tekrar şahlandırmanız mümkün.

Tüm konu: XP için daha fazla güç:Çekirdeklere ince ayar

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Çift çekirdekli işlemcim var ama hala xP kullanıyorum mu diyorsunuz?

Halil Mollaoğlu
28-04-2008, 10:58   |  #2  
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 0
373 mesaj

Makale yorumlarında durumun Vista'da nasıl olduğu sorulmuştu.

Vista için ekstra bir optimizasyon programına ihtiyacınız yok. Vista fabrika çıkışlı olarak "çoklu çekirdek" desteğine sahip. Belli bir sayı sınırı da yok. Tek bir işlemci içinde sınırsız sayıda çekirdeğe tam olarak destek veriyor.

XP her ne kadar çift veya dört çekirdekli işlemcilerle baş edebilse de, işletim sistemi yazıldığı zaman bu tip işlemciler göz önünde bulundurularak programlanmadı. Zaten bu tip optimizasyon programlarına olan ihtiyaç da bu yüzdendir. XP'nin çekirdekler arasında görev dağıtımını daha iyi yapabilmesi için.

Tabi burda çift çekirdekli işlemciniz varsa Vista kullanın XP kullanmayın diye bir yorumda bulunmaya gerek yok. Sadece kullandığınızın bilincinde olmanız yeterli. Bir tarafta doğrudan çoklu çekirdek mantığı ile geliştirilmiş işletim sistemi var diğer yanda da öncelikli olarak bu tip işlemciler için düşünülmemiş bir işletim sistemi var. Seçim tamamen zevk ve özgür iradenize bağlıdır ;)

digitalice
28-04-2008, 15:24   |  #3  
Yeni Üye
34 mesaj

XP nizi kurulum cd siyle kurduktan sonra sistem özelliklerinden donanım a tıklayın orada windows update yazar yani windows güncellemesi yazmaz ama orayı tıklayın ve en alttaki yuvarlağın için siyah yapın.Sonra tam kapatıp açınız.Güncellemerinize başlayın diyorum eğer kasanızın içindekilerin sürücüleri veya programların cd s yoksa diğer iki seçenekten birini işaretleyin internetten indirsin sizin için.

digitalice
28-04-2008, 15:26   |  #4  
Yeni Üye
34 mesaj

Computer Name yani bilgisayarınızın adını tam olarak yazın derim. Toshiba-Satellite gibi.

digitalice
28-04-2008, 15:31   |  #5  
Yeni Üye
34 mesaj

Bilgisayarın Tanımı kısmını da mutlaka Adınızı ve pc nizin türü yle Ev deyseniz Ev Kişisel bilgisayarı olarak doldurmalısınız. ADINIZ MASAÜSTÜ EV KİŞİSEL BİLGİSAYARIM YAZABİLİRSİNİZ. YA DA NAME DESKTOP HOME PC GİBİ. ZATEN ÖRNEKLEMELER
YAZMIŞLAR O BOŞLUĞUN ALTINA.

theaviator
29-04-2008, 11:16   |  #6  
Taze Üye
13 mesaj

Bu uygulamayı sadece Dual Core için mi kullanabiliyoruz? Core2Duo için bu işlemleri yapabilirmiyiz?

oozdemir52
29-04-2008, 16:31   |  #7  
Taze Üye
2 mesaj

Core 2 Duo işlemciler için herhangi bir işlem yapmak gerekiyor mu?Yoksa çift çekirdek deyince tüm çift çekirdek işlemciler mi kastediliyor?Sadece Dual core deyince akıllarda soru işareti kalıyor.

kaptanprice
29-04-2008, 21:39   |  #8  
Yıllanmış Üye
195 mesaj

Katılıyorum arkadaşlar Update'ler çok önemli hiç aksatmıyorum.Her hafta Update ...

Halil Mollaoğlu
30-04-2008, 14:11   |  #9  
CHIP Online
373 mesaj

Dual-Core ile kastedilen çift çekirdekli işlemciler. AMD veya Intel fark etmez. Çoklu çekirdek barındıran tüm işlemcilere uygulanabilr. Ama makaledeki anlatım çift çekirdekli işlemciler ile denenmiştir ;)

Assasin1907
30-04-2008, 16:18   |  #10  
Taze Üye
1 mesaj

bi sey sorcam su patch de boot.ini ye /usepmtimer yaz dio ya pentium d ye yazıım mı yazmıyım mı cunku o patch ı yukleyınce hızlandı gibi geldi

cesurkalem
30-04-2008, 18:47   |  #11  
Taze Üye
12 mesaj

arkadaslar benim sistemim intel pentium d islmeciye sahip dediklerinizi amd yamalari haric yaptim ancak sistemimde yavaslama gozume carpti ve kayit degerini 0 (sifir) yaptiktan sonra yavaslama olmadi bu deger hakkinda daha fazla bilgi verir misiniz? 1 mi daha etkili oluyor yoksa 0 (sifir) mi? ya da 0 (sifir) oldugunda uygulama etkisizlesiyor mu? aydinlatirsaniz sevinirim. tesekkurler.

denizgg
02-05-2008, 08:41   |  #12  
Yeni Üye
28 mesaj

arkadaşlar kayıt defteri girdisini bir yaparsam işlemcinin daha ısınacağından bahsedirmiş.gerçekten öylemi?
         0 ile bir arasında ne fark var(kayıt defteri girdileri)
yazı:

Dezavantaj: İşlemcinin üzerine artık daha fazla yük bineceği için enerji tüketimi artacaktır ki, bu da laptop kullanıcıları için önemli bir durum. Eğer laptopunuzu kullanırken daha fazla batarya süresi sunmasını istiyorsanız girdinin değerini »0« yapabilirsiniz. Kayıt defteri düzenleyicisini kapatın ve sisteminizi yeniden başlatın.
                                                ben bunu sıfır yaparsam anlamı kalmaz mı?

shadow_1306
19-07-2008, 20:10   |  #13  
Taze Üye
5 mesaj

cesurkalem arkdaşım benimde pentium d 920 3.00gh 4mb 800mhz hızında işlemcimvar bende aynısını yaptım bende ne yavşlama nede hızlanma gözüme çarptı bende service pack3 kurulu konudaki yamayı kurmaya çalıştım bu yamayı kurmanıza gerekyok diye hata veridi acaba yamadan olabilirmi ki hemde photoshop gibi güçlü bir proğramda denedim sen neyde denediysen banada söle bide öle deneyim şaştım kaldım puah:P