xp ile vista (ide ve sata2 diskte)

hakanisler
01-09-2008, 15:15   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

Arkadaşlar xp işletim sistemim sata2 sabit diskimde c: sürücüsünde. Bununla birlikte ide sabit diskime vista home yüklemek istiyorum. Bir kez denedim xp kurulu iken vistayı yükledim ama ilk yeniden başlatmasından sonra direk xp açıldı yani vista kurulumuna devam etmedi. Bunu nasıl yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Fatih_ARMAĞAN
01-09-2008, 15:59   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

İDe diskinize Xp yi yükleyin
Sata Diskinizede Vistayı yüklerseniz sorun olmaz..

şöyle tabir etmek gerekirse;
çünkü Normal şartlarda Sata sürücüsü C: olarak tanımlanmaz İDE disk herzaman Sata diske göre daha önceliklidir yani birincil disktir.

Öncelikle İDe diskinize XP yi kurun. ve  gerekli xp yüklemelerinizi yapın.
ve daha sonra Sata diskinize Vista kurulumunu bağlatın. sorununuz ortadan kolaylıkla kalkıcaktır.

Son Düzenleme: Fatih_ARMAĞAN ~ 01 Eylül 2008 15:59
hakanisler
03-09-2008, 00:00   |  #3  
OP Taze Üye
5 mesaj

sata2 diskimde zaten xp yüklü ve ben sata2 diskimde xp kullanmak istiyorum.Bunun bir yöntemini bilen var mı acaba.Çok işime yarayacak.Ne yaptımsa olmadı.

Fatih_ARMAĞAN
03-09-2008, 11:37   |  #4  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj
hakanisler
sata2 diskimde zaten xp yüklü ve ben sata2 diskimde xp kullanmak istiyorum.Bunun bir yöntemini bilen var mı acaba.Çok işime yarayacak.Ne yaptımsa olmadı.
Biosdaki disk seçeneklerinde birincil olarak Sata diski gösterebiliyorsanız gösterin. bazı anakart modellerinde bu tip seçenek var. birincil derken First boot seçeneğinden bahsetmiyorum. disk seçeneklerinde bazı anakart larda İDe ve Sata disklerin 1. ve 2. olarak ayarlamak mümkün olabiliyor. eğer sata birinci olarak çalışmazsa Xp yi 2. diske kurup Vista 1. diske kurmayta kalkarsanız sorun olucaktır.

xp yi sata diskine kurmak neden bu kadar önemli pekte bi anlam veremedim açıkcası.

Fattur
06-09-2008, 00:51   |  #5  
Yıllanmış Üye
5,768 mesaj
sakarboy
Biosdaki disk seçeneklerinde birincil olarak Sata diski gösterebiliyorsanız gösterin. bazı anakart modellerinde bu tip seçenek var. birincil derken First boot seçeneğinden bahsetmiyorum. disk seçeneklerinde bazı anakart larda İDe ve Sata disklerin 1. ve 2. olarak ayarlamak mümkün olabiliyor. eğer sata birinci olarak çalışmazsa Xp yi 2. diske kurup Vista 1. diske kurmayta kalkarsanız sorun olucaktır.

xp yi sata diskine kurmak neden bu kadar önemli pekte bi anlam veremedim açıkcası.

Boyut farkından olabilir. Arkadaşımız güzelce açıklamış

hakanisler
06-09-2008, 13:47   |  #6  
OP Taze Üye
5 mesaj

İlk mesajımı yazdıktan sonra dediğiniz gibi yapmaya başlamıştım zaten. Biostan istedğim gibi vista veya xp çalıştırabiliyorum. Ama tabiki bu uzun sürüyor.
Birincil diski sata2 olan xpye ayarladıktan sonra vistanın başlangıç onarma kısmını çalıştırsam olur mu acaba.
Bunu ilk önce soruyorum çünkü xpye erişimimi tamamen yitirmek istemiyorum.
Sata2 diske xp kurmaktaki amacım sata diskin diğerine göre daha hızlı olması.Ve ben daha çok xp kullanmaktayım.Yanıtlar için teşekkürler ama daha bir çözüm bulamadım açıkçası

man on the moon
06-09-2008, 14:06   |  #7  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,151 mesaj

easy bcd programıda sana yardımcı olabilir.

hakanisler
06-09-2008, 14:11   |  #8  
OP Taze Üye
5 mesaj

O proğramıda kullandım ama sonuç yok.Belki nasıl yapılabileceğini bilmiyorumdur

Fatih_ARMAĞAN
08-09-2008, 12:48   |  #9  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj

sata diskin xp de tam performans ta çalışması için anakartan sata modunun aktif olduğundan emin olup xp cd sinin içine sata sürücüleri entegre edip xp kurulumu yapmalısınız yada xp kurulu msırasında sata sürücüleri yüklemelisiniz. aksi taktirde sata diskten sata performansı alamazsınız. ide modunda çalıştırıyor iseniz sata verimini alamazsınız.

hakanisler
08-09-2008, 12:59   |  #10  
OP Taze Üye
5 mesaj

HD Tune adlı proğramı açtığımda info kısmında sata2 diye gösteriyor ama. Sürücü yükleme konusunda pek fazla bilgim yok.Biosta da sata2 bölümleri aktif durumda.