windows 7(64bit) yi hdd'nin C bölümüne xp(32 bit) yide D bölümüne kurarsam herhangi bir sorun yaşar mıyım?,
Teşekkür ederim..
windows 7(64bit) yi hdd'nin C bölümüne xp(32 bit) yide D bölümüne kurarsam herhangi bir sorun yaşar mıyım?,
Teşekkür ederim..
yaşamazsın heralde millet bilgisayarına hep xp hem linux yukluyo.ama pc yi her açtığında hangi işletim sistemiyle başlıyım diye sorar sana
TBCMagicSorun olmaz.Teşekkür ederim açıklamalarınız için xp yi sadece 1 oyun için yüklüyorum o yüzden küçük bir bölümü ayırıcam, benim sıkıntım 64 bit ile 32 bit olursa sorun yaşar mıyım acaba dedim demek ki yokmuş hemen işleme koyuluyorum..Sadece kurulum sirasina dikkat etmen gerekiyor.
a) Önce Windows XP'yi D: sürücüsüne ve ardindan Windows 7'yi C: sürücüsüne
b) Windows 7'yi C: sürücüsüne, Windows XP'yi D: sürücüsüne ve ardindan Windows 7'nin "tamir" fonksiyonunu (Computer Repair) kullanman gerekiyor.(Kisaca: Boot menü "sorunu" yasmaman icin; WinXP sonradan yüklersen, Win7 boot menüde cikmaz)
Ayrica: Windows 7 RC'nin yaklasik 1 senelik kullanim süresi kaldi. Eger ilerde Windows 7 RTM kullanmayi düsünmüyorsan, o zaman bir "bosluk" kalir.
Bu nedenle: Windows XP'yi C: sürücüsüne, Windows 7'yi D: sürücüsüne kurman belki daha "mantikli" olur.
@TBCMagic
Bahsettiğiniz gibi ilk olarak d sürücüsüne xp yi yükledim sonrada c sürücüsüne windows 7 fakat bilgisayarı açarken xp seçeneği çıkmıyor, direk olarak win 7 den başlıyor.. Computer repair kısmından ne yapmam gerekli acaba ?
Merak etmeyiniz bir sorunla karşılaşmassınız.Tabii PC'niz bu özellikleri destekliyor ise...
baris57easybcdD bölümünde windows yüklü olmasına rağmen pasif durumda görünüyor..Son Düzenleme: leech ~ 31 Mayıs 2009 03:09
XP'ye sürücü harfi atadın mı?
derdaniXP'ye sürücü harfi atadın mı?Evet windows 7 C , xp de D sürücüsünde..
Arkadaşlar ayrıntılı bir şekilde anlatıyorum;
İlk olarak bilgisayara format attım, sonra 3 bölüme ayırdım C : 90gb D: 12gb E: 50gb.. D bölümüne windows xp professional i yükledim sonra açtım normal bir şekilde açıldı herhangi bir sorun olmadan..
Restart attım ve C bölümünede windows 7 RC 7100 ü yükledim bu da sorunsuz bir şekilde açıldı ve şuan bunu kullanıyorum.. Fakat restart attığımda seçenek çıkmadan windows 7 açılıyor, 2 seçenek çıkmasını nasıl yapabilirim.??
Teşekkürler..
EasyBCD programını tavsiye edebilirim arkadaşım...
İndir: http://neosmart.net/dl.php?id=1
Öncelikle Programı Çalıştır... [ister XP de ister 7 de]
Resimde Anlattığım Adımları İzle ve Uygula..
1. " Change Setting " [Ayarları Değiştir e Tıkla]
2. " Default OS " [Öntanımlı İşletim Sistemini Seç]
3. " Bootloader Timeout " [Boot Ekranının Kalma Süresini Seç] [30 Sn. Default]
4. " Save Settings " [Ayarları Kaydet]
Eğer Takıldığın veya Yapamadığın Yer Olursa veya Resimdeki Gibi 2. İşletim Sistemi Görünmüyorsa Eklemeyi de Anlatabilirim x) Kolay gelsin..