Arkadaşlar benim bir arkadaşım pc'sine babası internet üzerinden giriyor.Olay şöyledir:
Arkadaşımın babası ayrı bir evden onun pcsinde ki msn yazışmalarını okuyor bilgilerine bakıyor bunu nasıl engelleyebiliriz lütfen yardım
Xp internetden ele geçirme yardım
büyük bir ihtimalle şifresini ve parolasını ele geçirmiştir yoksa hesabına başka türlü giremez. yeni bir adres alması lazım
Nası baba bu ya hacker felanmı o bilgisayarın ip adresinden bir yazılım aracılığıyla bilgisayardaki msn konuşmasını izliyor olabilir yada iletileri kaydetmeyi devre dışı bırakın belki bir kopyayı internetten alıyordur(böyle şeyler yazılabilir örneğin ben delphi de basit casuslar yazabiliyorum )
büyük ihtimalle arkadaşının kullandığı bilgisayarın ip si statik ip dir ve böylelikle babasıda ip yi yazarak bilgisayara ulaşıyordur pek bi çözüm sunamadım ama internette statik ip ile bilgileri araştırırsan çözümü bulabilirsin..
babasının bi bildiği vardır.çözüm sunmak mantıklı değil.bildiği bişey var ki denetliyor...
bil gercek bir virüs taramasından geçir büyük ihtmale keyloger vardır
gayet basit dostum.. combofix proğramını idir. tarat... yolun açık olsun.
ayrıca aklında olsun;cclenar proramını yükle . araçlar bölümüne gel oradan başlangıç kutusunu işaretle.. orada göreceğn c\prog......\commonfiles\ microsoftshared\DAO..............gerisi önemli değil. bunları sil yada sisztemi etkisizleştir. geçmiş olsun