XP kapatılamıyor.

HPQ-User
15-09-2007, 21:46   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

aseke sormuş:
yeniden başlata tıkladıgımda sorun yok kapanıp açılıyor. lakin kapat'a tıkladıgımda windows kapatılıyor ekranında kalıyor ve işletim sistemi kapanmıyor. ancak parmagımla güç düğmesine bi müddet basılı tutmam gerekjiyor. yeni format attıgım halde bu sorun neden var ve nasıl giderilir. yardımcı olursanız sevinirim.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
xp profisionel.

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)

Koray Kocaman
16-09-2007, 02:26   |  #2  
Koray Kocaman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,876 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Değerli Üyemiz

İlk olarak işletim sistemi Cd'niz ile sisteminizi taratabilirsiniz.Daha sonra aşşağıdaki adımları uyguluyabilirsiniz;

OTOMATİK KAPANMIYOR:XP'den çıkarken
bazen bilgisayarın otomatik olarak kapanmadığı olur. Bu sorunu halletmek için Regedit'e girip "HKEY_CUR-RENT_USER\Control Panel\Desktop" anahtanna gidin, burada "PovverOffActive" DWORD değerini bulun, ve değerini "l" olarak değiştirin.


HIZLI KAPATMA: Regedit'e giriyoruz, burada "HKEY_CURRENT_ USER\Control Panel\Desktop" anahtarına gidin, ve "AutoEnd-Task" DWORD değerinin değerini "l" yapın

DAHA HIZLI KAPANSIN:XP kapanırken
yapılanları kaydeder, Windows XP kapanırken biraz zamandan kazanmak istiyorsanız, Regedit'e girip "HKEY_CUR-RENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies \Explorer" anahtarına gidin, burada "NoSaveSettings" değerim bulun. Eğer çıkışta kayıt yapılmasını istemiyorsanız değeri "l" yapın, kayıt yapılmasını istiyorsanız "O" yapmanız yeterli.

DAHADA HIZLANSIN DİYORSANIZ: Windows XP'de NTFS dosya sistemi her dosya ve klasör için son erişim ve son güncelleme bilgilerim tutar. Bu özellik kullanışlı olsa da normal bir kullanıcı için çoğu zaman pek bir anlam ifade etmiyor. Bu özelliği kapatmak için Regedit'e girip "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\ Control\FileSystem" anahtarına gidip "NtfsDisableLastAccessUpdate" değerini bulun ve değerini "l" yapın.

Eğer sorun devam ederse Microsoft'un bu kapanma problemi ile ilgili yazılımı bilgisayarınıza indirip kullanabilirsiniz.