Arkadaşlar benim pcye iki ayrı sistem kurmuştum farklı iki xp ama daha sonra acronisle aldığım imajdan C'yi tekrar yükledim yani şu anda tek sistem yüklü c'de fakat bilgisayar açılırken hala iki sistem varmış gibi gözüküyo ve hangisiyle başlamamı seçmemi istiyo işin kötü yanı ilk seçenkteki xp kaldırılan xp olduğu için eğer seçim yapmadan ototmatik başlarsa kaldırılmış sistemden açmaya çalışıyo tabi ortada sistem olmadığı için yeniden başlatmak zorunda kalıyorum,bu seçenek olayını nasıl kaldırabilirim sonuçta sadece tek bir sistem yüklü şu anda yardımcı olursanız sevinirim
Xp konusunda yardım?
Bilgisayarı cd'den başlatmaya ayarlayıp XP cd'sini takın. Format atarmış gibi ilerleyin ilk ekranda "R" tuşuna basın.MS-Dos komut sistemi açılacak sizden parola istediğinde varsa yazıp enter yoksa enter'a basıp ilerleyin.
1: C:\WINDOWS
Hangi Windows Yüklemesi'nde oturum açmak istiyorsunuz ?
Bu uyarı geldiğinde 1 yazıp enterlayın.
Kurtarma konsolunda aşağıdaki komutu yazıp enterlayın.
bootcfg /rebuild
Önyükleme listesine yükleme ekle? (Evet/Hayır/Tümü) (Bu uyarıya e yazıp enterlayın.)
Ardından aşağıdaki uyarı gelecek.
Yükleme tanımlayıcısını girin (Buraya şuan kullandığınız XP'nin adını yazıp enter'a basacaksınız. örn:Windows XP Professional)
Ardından aşağıdaki uyarı gelecek.
İşletim sistemi yükleme seçeneklerini girin (Buraya fastdetect yazıp enter'a basacaksınız.)
Son adım olarak exit yazıp enterlayıp çıkın. Sistemi hdd'den başlatın.
hocam cd den yükleme yapmak için bir tuşa basın diyor ordan sonra R ye devamlı bastım ama bişey olmadı sistem kurtarma var onun için F2 ye basın diyor senin dediğin omu acaba gerçi onada basınca kurtarma disketi istiyor yani yapamadım anlıyacan
O zaman şunu bir denemelisiniz. Yalnız yanlış birşeyde sistem açılmayabilir ! :
Başlat/Çalıştır/cmd yazıp enterlayın.
Açılan komut penceresinde
bootcfg /delete /ID# yazıp enterlayın.
(NOT:Burada "#" gelen yere sizin kaldırmak istediğiniz windows'un girdisidir ve bir sayı olmalıdır. Size sistem açılırken gelen listedeki 2.seçeneği kaldırmak istiyorsanız bootcfg /delete /ID 2 yazıp enterlayacaksınız. Sistem açılırken gelen listedeki 1. seçeneği kaldırmak istiyorsanız bootcfg /delete /ID 1 yazıp enterlayacaksınız.)
Hangi kodu kullanacaksanız yazdıklarımın birini kopyalayıp yapıştır yapın.
hocam bunuda denedim sistem belirtilen yolu bulamadı diyo hatta değişik varyasyonlarda denedim ama olmadı
Bilgisayarım -sağ tık- özellikler - gelişmiş - başlangıç ve kurtarma - ayarlar - sistem başlangıcı - düzenle'ye tıklatın.
Açılışta görmek istemediğiniz seçeneğin kaydını bu metinden silmeniz lazım.
Orada yazan metni buraya kopyalayın bakalım.
Bilgisayarıma Sağ Tıkla Özelliklere Gir Orada Başlangıç ve Kurtarma Olmalı O Sekmeye Geç Orada Boot.İni Dosyasını Düzenlemek İçin Bir Bölüm var (Vista Kullandığım İçin Hatırlamıyorum Tam Olarak) İşletim Sistemlerini Gösterme Süresi Falan Yazar Altında
Yanındaki Düzenle Butonuna Basınca Notepad açılacak ve o Açılışta Gösterdiği İki İşletim Sistemini Boot.ini Dosyası İçinde Göreceksin
Üstteki Kod lara Dokunma Sadece Partition0 ve Partition1 Diye Yazarak Başlayan Satırlardan Hangisi Üstte ise O Satırı Komple Sil Kaydedip Bilgisayarını Yeniden Başlat
tamam arkadaşlar bu sefer oldu dediğiniz gibi metinde iki tane windows ve windows.0 diye yazan satırlar vardı windows.0 olanı sildim ve sorun halloldu şimdi direk açılıyo bilgisayar ilginiz için teşekkürler.