XP kullanıcıları Win 7'yi sevmezse ne olacak?

CHIP Online
08-04-2009, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Wndows 7 çıksa bile XP'den vazgeçmem diyenler... Bu haberimiz sizi çok mutlu edecek...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/XP-k ... e-olacak_11989.html

Resimlerle: Windows 7 Build 7070 ekran görüntüleri

Microsoft, tüketici hakları çerçevesinde satmış olduğu bir işletim sistemini, kullanıcı tercih ederse daha eski bir sistemle değiştirme imkanı sunuyor. Yakın zamana kadar çok fazla kullanılmayan bu hak, Vista'dan sonra pek çok tüketici tarafından adeta [url=""]yeniden keşfedildi[/url]. Hatta Vista'dan XP'ye geçiş için ödenen ücretler mahkemelere bile taşındı. Bu yüzden bazı üreticiler şu anda ellerindeki Vista lisansları kendileri XP'ye çevirip, bu şekilde kullanıcılara XP yüklü bilgisayarlar satabiliyorlar.

Özetle Microsoft, hiçbir şeyden çekmedi Vista'dan çektiği kadar... Öyle ki Vista'dan ağzı yanan Microsoft, Windows 7'yi üfleyerek satacak. Windows 7'de kullanıcıya tanınan geri dönüş imkanı Vista'dakinden bile daha gelişmiş olacak. Normalde Microsoft sadece bir önceki iletim sistemine geri dönme olanağı sunuyor. Fakat Windows 7'yi satın alıp beğenmeyenler, sadece Vista'ya değil, isterlerse Windows XP'ye bile geri dönebilecekler. Microsoft henüz bu sürecin nasıl işleyeceğine dair detaylı bilgi aktarmadı ama tahminler bu özelliğin sadece Windows 7'nin Ultimate ve Business sürümleri için geçerli olacağı yönünde.

Tüm konu: XP kullanıcıları Win 7'yi sevmezse ne olacak?

İzleyin: Windows 7 yine şaşırtıyor

Resimlerle: Windows 7 Build 7070 ekran görüntüleri

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Windows 7'den XP'ye geri dönüş yaşanır mı?

Mehmet-
08-04-2009, 12:52   |  #2  
Mehmet- avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,296 mesaj

Tartışıyoruz: Sizce Windows 7'den XP'ye geri dönüş yaşanır mı?

Bence vista'dan dönüldüğü kadar olmaz.

Toxic
08-04-2009, 15:47   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,600 mesaj

windows 7'yi daha görmedik ki ;)

Banned
08-04-2009, 18:31   |  #4  
Banlandı
232 mesaj

vista çıkmadan ne kadar çok reklam yapıldığını unutmadım çok fazla kendini beğenmiş kendini birşey zanneden tip hemen üzerine atladı vistanın(huylarıdır bu sazanların) vista gereksiz yük dedik anlamamakta direndiler neymiş yenilikmiş neymiş modaymış neymiş şu bu...şimdi win7 hakkındaki reklamlar vistanınkilerin yanında bir hiç duyduğum övgülerse yok denecek kadar az neredeyse...yani evet xp hala iyi bir sistem ama onun da kusurları var...öncelikle donanım sorunu çünkü ram desteği az hdd sorunu vs bir sürü sorunu var ama sistem ihtiyacı deyince 10 numara xp...kurduktan sonra(kurulum cdsi sp2 destekli) hemen otomatik güncelleştirmelerle sistem geri yüklemeyi kapatırım(tabii eskidendi onlar acronisten önce)..sonra bak keyfine...insanlar şaşırıyor onca programla şeyle C:10gb ram harcama 400mb ciarı(1.5gb ram var anca sanal makine uygulamalarında bu kadar ihtiyaç oluyor), firefox taş çatlasa 100mb harcıyor...iki saydam pencere için sistemimi vistaya kurban edemem ve de sayısız hata mesajıyla uğraşamam...win7 de böyle olacaksa boşversin gitsin forever xp derim o durumda..

Hiper£l£v£nKids
08-04-2009, 18:34   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,310 mesaj

Zaten Ultimate ve Bussines en pahalı sürümler, bir lisansı 8 yıllık bir sistem için alacaksın...

Banned
08-04-2009, 21:25   |  #6  
Banlandı
232 mesaj
Sorzor
Az kaldı acıyacağız sana :) Sağlam sallıyorsun... Yahu sen neden Windows 98 kurmuyorsun, hiç RAM harcamıyor, çok da hızlı, hatta dön MS-DOS'a... Sistemin kaldırır umarım...

Amma Pireyi deve yapan bir yapı var sende ha :) Kuran insanlar memnun, senin kadar bahtsız olup yüzbinlerce hata mesajı da almadılar. Sen de onlar memnun diye çatlıyorsun galiba...

anlaşılan birinin yanlışlıkla kuyruğuna basmışım bana hakaret etiiğine bakılırsa...sen neden gidip server bilgisayarı alıp vista kurmuyorsun ya da ne bileyim sistemin daha çok içine edebilecek vistadan bile kötü birşey bulabilirsen onu kur artık keyf senin...adamlar 98'i xp kadar iyi yapamamışlar hatta hiçbir sürümleri onun kadar iyi değil ben ne yapayım...anlaşılan sen yorumumdaki sazanlar kelimesine bozuldun...ne yapayım bozulduysan benim problemim değil git başkasına dert yan...

mustafaasil66
09-04-2009, 00:23   |  #7  
Yıllanmış Üye
373 mesaj

xp nin yerini kimse tutmaz herhalde xp başka :)

loganwolverine
09-04-2009, 00:34   |  #8  
Yıllanmış Üye
944 mesaj

xp ye devam diyecek

Sevdimsadece
09-04-2009, 09:39   |  #9  
Yıllanmış Üye
172 mesaj
PIRANHA_
anlaşılan birinin yanlışlıkla kuyruğuna basmışım bana hakaret etiiğine bakılırsa...sen neden gidip server bilgisayarı alıp vista kurmuyorsun ya da ne bileyim sistemin daha çok içine edebilecek vistadan bile kötü birşey bulabilirsen onu kur artık keyf senin...adamlar 98'i xp kadar iyi yapamamışlar hatta hiçbir sürümleri onun kadar iyi değil ben ne yapayım...anlaşılan sen yorumumdaki sazanlar kelimesine bozuldun...ne yapayım bozulduysan benim problemim değil git başkasına dert yan...
kuyruk acısı gibi bişey yok epey atmışsın gerçekten bende aglıyacaktım  sana ben vista kulanıyorum vallahş memnunum kedi bulamadıgı cişgere mundar dermiş misali sistemini öldüremezmiş  ben hata mesajı almıyorum aldıklarımda çözümü çok kısa bir zamanda oluyor o kadar kötü degil yani vista denildigi gibi sen şimdi xp dönmeye korkuyorsun bu şöyle bişey windowstan lunixe dönmek ne kadar zorsa alışkanlık bakımından xp vistayada okadar zor olacak

dedigim gibi aglamana gerek yok ama üzüldüm sana

ifteri
09-04-2009, 09:55   |  #10  
ifteri avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
498 mesaj

bu foruma üye insanların bir çoğu vista kullanıyor.bunların büyük bir kısmı bilgi ve beceri konusunda senden çok ileri.ileri olduğunun üstüne basa basa söylüyorum."bazı tipler"-"sazan" gibi tamlamalar kullanmak insanların beğeni özgürlüğüne hakaret deyilmidir.ben viste kullanıyorum xp kullananlar için eleştiri hakkını kendimde bulamıyorum.ASLINDA FORUM YÖNETİCİSİNİN MÜDAHELESİ GERKEN BİR YAZIYDI.

Sevdimsadece
09-04-2009, 11:22   |  #11  
Yıllanmış Üye
172 mesaj

kavga etmeye degmez o yüzden forum yönetiminin dokunmasına gerek yok biz üzüldük arkadaşa zaten onu dedik

mk1
09-04-2009, 12:34   |  #12  
Yıllanmış Üye
481 mesaj

xp derim ben ama iyi bir sistemede iyi bir işletim sistemi gerekir.eğer 4 gb ram i kullanmayacaksa 4 gb ram almaya ne gerek var değil mi? kullansın. asıl kullanılmayan hafıza zarardır bence.win7 hepsini kullansın yeter ki performans açısından memnun etsin görsel açıdan kimse bişey demeye cesaret bile edemez.benim donanımlarım xp için ne yapayım yani vista kurup şikayetmi edeyim.hayır.yeni donanım alana kadar xp.sonra win 7 elbette.hem donanımına güvenmeyen vista kurupta hata mesajlarıyla uğraşmasın bence xp kursun para biriktirsin alsın iyi bir sistem kursun win 7 yi rahatına baksın.kasmaya gerek yok.kimse silah zoruyla 512 ram le vista kullanacaksınız demiyor.xp kullan.(bence xp bir efsane olma yolunda) ne yapalım yani atalım mı kendimizi köprüden vista kullanamıyoruz diye.ben şahsen win 7 yi bekliyorum.çıksın birde donanımları yükselttinmiydi xp de 1 dk beklemem.hem neden bekleyeyim ki.gelişim değişimdir imkanlar çerçevesinde

p4 3 Ghz 1 gb ddr ram fx 5200 ekran kartı(daha ne olsun xp için ")

Mustafa Can
09-04-2009, 15:55   |  #13  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,248 mesaj

şu anda vista çalıştırabilecek sistemlerde vista kullananlarane desem az etraftan utanmasalar biosu flashlayıp basic 1 yükleyecekler sonra .....

Banned
09-04-2009, 16:49   |  #14  
Banlandı
232 mesaj
Sevdimsadece
kuyruk acısı gibi bişey yok epey atmışsın gerçekten bende aglıyacaktım  sana ben vista kulanıyorum vallahş memnunum kedi bulamadıgı cişgere mundar dermiş misali sistemini öldüremezmiş  ben hata mesajı almıyorum aldıklarımda çözümü çok kısa bir zamanda oluyor o kadar kötü degil yani vista denildigi gibi sen şimdi xp dönmeye korkuyorsun bu şöyle bişey windowstan lunixe dönmek ne kadar zorsa alışkanlık bakımından xp vistayada okadar zor olacak

dedigim gibi aglamana gerek yok ama üzüldüm

benim hala bir problemim yok kuyruğu acıyan sensin ayrıca forumdakilerin çoğu vista kullanıyor hepsi de senden çok ileri diyen arkadaş mesajının sonuna "xD" yazmayı unutmuş malum şu ara çoluk çocuk böyle yazıyor...neyse gelelim sadede vista kurmak istesem bilgisayarım kaldırır, yakındaki bir dükkandan 2 liraya kurulum dvdsini alırım 1 saat içerisinde kurmuş olurum kullanmak deyince dert etme az bir miktar kullanmışlığım var ve xp ye epey bir benziyor kullandığın kısa sürede hiç sıkıntı çekmeden bilgisayarın sahibinden bile daha rahat kulandım....linux demişken onun da birkaç çeşidini kullanmışlığım var ve o da basit bir sistem sadece terminal can sıkıyor(ufak bir iş için bile destan yazmak gerekiyor) terminal senin için regeditle cmd arası birşey diyeyim sana ben...bu arada millet burası msn değil forum lütfen kelimeleri biraz olsun okunur yazalım tabii aceleniz varsa orası ayrı....

Kapalı Hesap (91855)
10-04-2009, 13:16   |  #15  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 25
2,006 mesaj

keşke biri windows xpnin hiçbirşekilde kurtulamayacağı sistemi direk çökertecek bi virüs yapsa zaten microsoft da güncellemeleri kesecek xpnin başka hiç çıkış yolu kalmaz
xpde performans bulanlar ms dos kullansınlar 1 mb bile ram istemiyo vista kasıyo diyen kişiler artık buna da kasıyo derler
bilgisayar kullanmayı bilen hiçkimsenin 512 mb ram ile vista kuruluysa kasmaz

Banned
10-04-2009, 15:28   |  #16  
Banlandı
232 mesaj
Susam
keşke biri windows xpnin hiçbirşekilde kurtulamayacağı sistemi direk çökertecek bi virüs yapsa zaten microsoft da güncellemeleri kesecek xpnin başka hiç çıkış yolu kalmaz
xpde performans bulanlar ms dos kullansınlar 1 mb bile ram istemiyo vista kasıyo diyen kişiler artık buna da kasıyo derler
bilgisayar kullanmayı bilen hiçkimsenin 512 mb ram ile vista kuruluysa
3gb ram ile denendi sonuç "-" çünkü güçlü işlemci istiyor...tabii kendi bilgisayarımda değil yeni çıkan bir laptopta denedim...