Windows Vista kulanırken bütün diski biçimlendirerek Pardus 09 kurdum...
Windows XP Professional kurmak istiyorum 1 haftadır. İnternetten çektiğim .iso yu pardustaki k3b programıyla x16 hızda kalıp olarak yazdırdım.
Bilgisayar açılıyor, "_" işaretinin yanıp sondugu yerden sonra windows kur açılıyor.. Kur dosyaları yüklüyor yazısı geliyor altta yanındaki yuklenen seyler geliyor, gidiyor.... 1,2 dk böyle gittikten sonra yine o "_" işaretli siyah ekran geliyor bikaç saniye sonra meşhur sinir bozucu mavi ekran gelip kalıyor.. Not aldım bütün yazılanları:
"
Bir sorun algılandı ve bilgisayarınızın zarar görmesini önlemek için windows kapatıldı.
Bu durdur hatası ekranını ilk kez görüyorsanız yeniden başlatın. Teniden çıkarsa aşağıdaki adımları izleyin.
Bilgisayarınızda virüs kontrolü yapın. Yeni yüklenen Sabit diskleri veya sabit disk deneyleyicileri kaldırın. Sabit diskinizin düzgün şekilde yapılandırılmış ve sonlandırılmış oldğunu denetleyin. CHDKDSK /F komutunu çalıştırarak sabit diskte sorun olup olmadığını denetleyin ve sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Teknik Bİlgiler:
*** STOP: 0X0000007B (0XF78D2524, OXC0000054, 0X00000000, 0X00000000)
"
Dediğim gibi pardus 09 kullanıyorum... Windows kurulum cdsinde sorun vardır diye bir de arkadaşımda olan windows xp pro sp3 cdsini kurmayı denedim yine aynı sorun... Yardımlarınızı bekliyorum... Mavi ekrandaki önerileri nasıl yapabilirim? Veya esas sorun nedir?