Xp Kurarken Sata HDD Sorunu

alone_hate
01-12-2009, 15:48   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
69 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

Biliyorum konu birçok yerde açılmış ama düzgün bi anlatım yok birini denedim olmadı sebebi anakarttan kaynaklanıyordur belkide ama yapamadım sonuçta Lütfen Açık ve düzgün bi anlatımla siz yardım edin :(:( Anakart Asus P5RD1-VM  HDD yi bilmiyorum. İACHi gibi bi sata sürücü vardı onu nlite ile entegre ettim olmadı veya ben yapamadım ama düzgn olarak yaptıgıma eminim. Farklı bişey varmıdır acaba? en son çare olarak disket sürücüsü alıp onunla yapmak istesem nasıl yapıca ?

ozzani
01-12-2009, 19:14   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

demek istediğini tam olarak anlamadım kardeş. Ama disketle birlikte format atacaksan bilgisayarına o zaman harddiskin satadır. Sana verilen anakart cdsinde makeraid disk diye bi yer vardır. Oradan kendine bi disket oluştur. Sorna bilgisayarına format atarken (xp kuruyorsan) cdden ön yükleme yapmak için bir tuşa basın diyecektir. Ondan sonraki gelen ilk mavi evranlı yerde altta yazılar geçerken tam olarak hatırlamıyorum ama bir tuşa basın diyecektir.  Yine yanlış hatırlamıyorsam F6'ya basmanı isteyecektir. ona bastıktan sonra normal olarak işleme devam edecek. Bilgisayarına takılı harddisklerin gösrterildiği ekrandan önce sendfen birkaç işlem yapmanı isteyecek. Onları da pek hatırlamıyorum. Ama görünce kesinlikle yapabileceğine inanıyorum.


Disketle format atmayalı epey zaman olduğu için hatırlayamadım kusura bakma. Eğer sorunu doğru anlayıp yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :D

Battal50
16-06-2013, 21:34   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2013

diske gerek yok,

nlite programi ile ben kendim yaptim, sata driveryi laptopun markasi neyse o siteden indir, .exe dosyasidir onu cikarttiriyorsun sonu .inf yada .inh dosyalar cikiyor onu ekliyorsun nliteye, exe dosyasiini degil. saygilar.