xp kurulumu ve sata sorunu

incred
25-06-2008, 06:20   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

merhaba arkadaşlar xp kullancısıyım ve sapphire anakartı olan 2 tane 512 lik ram i olan bi bilgisyarım var...xp işletim sistemi zamanla hantallaşıyor ben de yenisini kurmak istedim samsung hd160jj harddiskim oldugu için(sata) sürücüsünü indirdim (sil 3112) xp kurulumunu yapmak için boot lu bir cd koymama rağmen cd yüklemesi açılışta yok...(first boot cd oldugu halde) normal xp üzerinden yükleme yaparken de yükleme devamında bilgisayar açılışyor ve xp kurulum seçeneği çıkıyor F6 ile sata yüklemesini seçiyorum s ile sata bağdaştırıyı yüklüyorum ancak devamında mavi ekran hatası geliyo 000007B 0XF79EE524 .... ikinci ram i çıkardım bu kez de 000007B A ile başlayan bi hata verdi...lütfen yarım edin teşekkürler

sah1n
25-06-2008, 09:46   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,757 mesaj

Eklemeye çalıştığın sata driver onun olmayabilir arkadaşım.

İnci Çiçeği
26-06-2008, 12:19   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Aynı sorunu geçtiğimiz hafta ben de yaşadım, format esnasında F6 ile devam etmeme rağmen olmamıştı, sata hard diskimin sürücüsünü buldum vs. ama olamdı. sonunda arkadaştan aldığım farklı bir disket yardımıyla oldu yani yanlış sürücü ile deniyormuşum. Büyük ihtimalle sorun sende de aynı. Ancak F6 ile devam etmene gerek olmadan da format atabilirsin. Win Xp Full Drive diye bir dvd aldım ve sorunsuz format atıyor, sata yı tanıtmaya gerek bile kalmıyor, otomatik tanıyor. Xp nin bu kurulumunu almanı tavsiye ederim..