Arkadaşlar ben gparted programıyla hddyi ikiye böldüm ve xp kurmak istiyorum fakat xp kurarken sadece tüm hddyi görüyor.
Xp kurulumu-yardım
En sağlıklısı format sırasında Hdd'yi bölmen. Xp kurulum sırasında bölüm oluşturmayı dene.
kendin xp kurarken ayarlamalısın sanırım xp yüklüyken bu programı aktif hale getirip hdd ikiye böldün ama sonuçta tekrar format atacaksın pc yani o program gittiğinde işlevide gidecek en iyisi sen xp ortamında kendi ayarları ile 2 böl.
Ama 1.bölümde dosyalarım var o yüzden ben 2. bölüme kurmak istiyorum bu yüzden live ubuntu cdsini takıp 2ye eayırdım
elrohiremreAma 1.bölümde dosyalarım var o yüzden ben 2. bölüme kurmak istiyorum bu yüzden live ubuntu cdsini takıp 2ye eayırdıÖnemli verilerini cd'ye veya flash diske atabilirsin. Eğer öyle yapmak istemiyorsan alternatif olarak Partition Magic programıyla da yapabilirsin. Linkten programı indirebilirsin.
Benim alternatife ihtiyacım yok ben zaten diski formatlıyabiliyorum ama xp kurulum ekranında bir bütün olarak görüyor yani parçaları görmüyor.
elrohiremreBenim alternatife ihtiyacım yok ben zaten diski formatlıyabiliyorum ama xp kurulum ekranında bir bütün olarak görüyor yani parçaları görmüyor.Ya zaten ben de diyorum ki bi yere yedekle o zaman verilerini. Daha sonra kurulum ekranında hdd'ni böl.
Yedeklerim ama yaklaşık 80-85gblik veriyi yedekleyene kadar çanım çıkar.
elrohiremreYedeklerim ama yaklaşık 80-85gblik veriyi yedekleyene kadar çanım çıkar.Bir tane 80 gb'lık taşınabilir hdd alıp yedekleyebilirsin. Başka bir şey aklıma gelmiyor. Sorunun çözümünü bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır. Kolay gelsin!Son Düzenleme: Feel Good ~ 02 Eylül 2008 19:08
Kullanmış olduğunuz program hakkında bilgim yok ancak disk bölmeyi sanal olarak yapmış olabilir. Sanal olarak disk bölme sadece program aktif iken var olur, aslında ikiye bölünmemiş diski ikiye bölünmüş gibi gösterir. Gerçek anlamda format atmadan diskiölmek için Partition Magic kullanınız. Partition Magic kullandığınız programa alternatif değildir. Diski ikiye böldükten sonra istediğiniz bölüme XP kurulumu yapabilirsiniz.