Xp mi ? Vista mı? Vista 7 mi Performans için ???

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
OSMAN BAĞÇEVAN
06-01-2010, 00:40   |  #26  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

Orası kasıyor , burası  kasıyor  : windows 7 kullanma...

sen kasmasını sağlıyorsan windows 7 suçlu değil , sen suçlusun..Senin bu yaptığın yorum kişisel yorumun , sadece sende olan birşey bu..
Bu konuda ki bilgisayar için en iyi performans veren işletim sistemi windows 7 64 bit olur , şüphesiz..

Görüntüyü xp de de yaparsınız..Windows 7 çıktıktan sonra her taraf , xp için windows 7 temaları doldu..Aratın google ye çıkar karşınıza..
Windows 7 sadece görüntü den ibaret değil..

zekia
06-01-2010, 00:43   |  #27  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
30 mesaj

Aslında yeterli zaman kullanmadan değerlendirme yapmak pekte olumlu sonuçlar vermiyor.
Mesela win 7 konusunda herkez performans deyip duruyor hiçte doğru değil nedenmi bikere win7 de
estetik diye bişey yok resmen kütük aeroymuş ne aerosu sahne arkaları berbat xp bile ondan daha asil
çünkü hem performansı hemde sahneleri günün gereklerine göre ayarlanmış.yani orjin
win 7 tamamen melez yok melezler güzel olur genelde evrimleşememiş yaratık demek daha doğru
şimdi bu yazdıklarıma kızanda çıkacak olsun kızmak serbest tartışmak (seviyeli)serbest.
Size bişey diyeyim bu gün hangi bilgisayar tek çekirdek yada hanginde grafik kartı nane
cevap belli netbooklar dışında hiçbiri bilgisayar alırken şey internete giricez okey oynicaz falan diye alırsanız sonuçlarınada katlanırsınız 200 tl fark ile atıyorum hem ram hem gpu özellikleri daha iyi olan bir bilgisayar alınabilir.ama her nedense sanki bilgisayar oyun makinesi gibi algılanıyor eski atariler var ya onlar gibi adam almış çocuğunu gelmiş mağazaya satıcıya başlıyor anlatmaya internete girsin çocuk ders çalışsın yeter yok yaaa sonrada ya bu makine iyi değilmiş çöküverdi vista ağır geldi win7 deneyelim derken lafın kısası vista windowsun ŞAH BABASIDIR HER YERİNDE ASALET HER ÖZELLİĞİ TASARIM HARİKASI GİBİ
şimdi siz ne dersiniz sahne seçimleri arka planlar sistemin kendine has işeyişi kısaca görselliği bile tek başına hepsini siler süpürür bugünkü arayüzlerin habire donanıma yüklendiğini varsayarsak vistadan iyisi şamda kayısı derler.Performansa gelince 3gb ram olan makinada diğer özellikleri siz tamamlarsınız aradaki farkı bulan buraya yazsın.Kardeşimizin biride yazmış 256 gpu celeron işlemci 512 ram sevgili kardeşim teknoloji ileriye daha iyiye doğru gelişir sen vistanın gereksinimlerini okusan bunu yazmazdın diye düşünüyorum ve seçimin vista olurdu diyorum şimdi senin 4 bgt ram li çif çekirdekli 512 yada 1gbt grafik kartı olan bi bilgisayarın olsa idi win 7yi değil kurmak düşünmezdin bile ama eldeki belli ona göre işletim sistemi kuracan yoksa olmaz.hadi salıcakla kalın.

mcafee23 ayrılmıştır
06-01-2010, 01:50   |  #28  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj
Alıntı: OSMAN BAĞÇEVAN  
Orası kasıyor , burası  kasıyor  : windows 7 kullanma...

sen kasmasını sağlıyorsan windows 7 suçlu değil , sen suçlusun..Senin bu yaptığın yorum kişisel yorumun , sadece sende olan birşey bu..
Bu konuda ki bilgisayar için en iyi performans veren işletim sistemi windows 7 64 bit olur , şüphesiz..

Görüntüyü xp de de yaparsınız..Windows 7 çıktıktan sonra her taraf , xp için windows 7 temaları doldu..Aratın google ye çıkar karşınıza..
Windows 7 sadece görüntü den ibaret değil..

tek tek anlat bakalım da yapalım benim bilmediğim senin çok bildiğin şeyi yok işte yapılacak birşey

OSMAN BAĞÇEVAN
06-01-2010, 04:57   |  #29  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj
Alıntı: mcafee23  

tek tek anlat bakalım da yapalım benim bilmediğim senin çok bildiğin şeyi yok işte yapılacak birş
bu şekilde soru sorarsanız , kendiniz öğrenirsiniz..ben anlatmam..
https://www.chip.com.tr/forum/win ... -se7en_t140139.html
http://ubericon.com/download
http://www.stardock.com/products/desktopx/
https://www.chip.com.tr/konu/indi ... -makyaji_11139.html
https://www.chip.com.tr/konu/XP-y ... llayin_11139_2.html
http://www.stardock.com/products/cursorfx/
...

Son Düzenleme: OSMAN BAĞÇEVAN ~ 06 Ocak 2010 04:57
black_flood
06-01-2010, 10:05   |  #30  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

siz saflaroldukça ohoo win7 hiç bir zaman iyi değildir dersiniz. kaba olacak ama mal gibi gidipte saçma sapan ekran kartları varken oyun açmak yada windows efektlerini ful detay kullanmakistiyorsunuz bu imkansızdır. fx 5700 ekran kartıda açıyor aeroyur fakat ful detayları açınca buda kasıyor herşeyde ama bunun yerine bir ati 4350 yada nvidi 8600 pcı expres takın eser yok kasmadan. onboard ekran kartlarındada bi şuanda intel gma 4500 ortamında detayları açınca pek sorun yaşatmıyor.

az yiyinde kendinize özel bölüm açtırıp microsofta windows 98 gibi 64 mb ram ile çalışan 16 mb ekran kartı ile oyun açabilen harddiskte sadece 160 mb yerkaplayan bir windows hiç işlemciyi bile yerinden oynatmayacak kadar özel görsellikli bir windows yaptırın kendinize.

bu istekleri unutun olmayacak birşey win7 kasmıyor p3 sistemde bile çalışıyor 0 sorun yaşatıyor. gerçi siz 100 teraflop işlemlerin adamısınız ya o yüzdende yetersiz geliyor makinalar. hatta size win7 ortamında değil xp ortamında 1milyar teraflop işlem yapabilen ekran kartı saniye 800 kentrilyonda işlem kapasitesine sahip süper bilgisayar işlemcisi lazım hemde organizma tabanlı işlemcisi olacak mazallah overclock falan yaparsınız çünkü o işlem kapasiteside yetmez size.
saçma sapan işlerlen uğraşıyorsunuz win7 de sorun yok programkurmaktan anladığınız yok ot püsür ne bulduysanız kuruyorsunuz odun gibi toolbarlar eklentiler sonrada win 7 yavaşmış mış mış.

Kapalı Hesap (153334)
06-01-2010, 10:43   |  #31  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj

windows 7 ben yıllardır söylüyorum hatası var ama bu hatalar onun çok erken cıkmasından kaynaklanıyor.XP de call of duty modernwarefare 2 açıyorum fotograf çekiyor windows 7 de takılmadan oynuyor.Aslında bu iş tambir fiyasko xp de vistada windows 7 de kullanılan mazemeye göre kullnalannım alanı ve programlara göre değişgenlik gösteriyor bunun nedenini çözemedim şuana kadar 10 numara işletim sistemi görmedim böyle giderse artık bilgisayarda sadece müzik dinleyip film seyredicem oyunu oyun konsollarında oynucam.Zırt bırt dx10 dx 11 agp pciexpress 1 2 3 sata 3 usb 3 core i7 6 çekirdek 8 10 falan filan.Yaw yıllardır hep aynı hdd kapsesi büyür ekran kartı core çogaltır işlemci cache büyütür.Al bi Xbox 360 yada sony ps 3 tak oyunu full hd oyna.Ekran kartı yok ses kartı yok işletim sistemi yok oyunu yükleme sorunun yok işlemci hdd yok tüm sorunlar ortadan kalktı dx 11 yok tüm oyunları oynarsın.Ama bizim insanlarımız gider oyun oynamak için 2500tl  oyun bilgisayarı alır oyun oynayamaz yok hata alır yok ekran kartı çalışmaz yok ses kartı bozuk olur yok korsan oyun kullanır gider oyun kasar falan filan.Ondan sonra gelir der burda xp daha iyi vista daha iyi windows 7 daha iyi hepsi bence aynı.Aynı olmayan kafa yapısı.

Hkd-44
06-01-2010, 16:14   |  #32  
Yıllanmış Üye
252 mesaj

windows 7 Home premium

stalone
06-01-2010, 16:31   |  #33  
stalone avatarı
Yıllanmış Üye
264 mesaj

osman a katılıyorum.siz durmadan eleştri yapıyorsunuz ama kaynak gösteremiyorsunuz.bizim sözlerimizin hepsinin kanıtı var boş şeylerle uğraşıyorsunuz.sanki siz vistayla çok mu hızlısınız mccafee23???
CEVAP VERİN LÜTFEN

farukdgn
06-01-2010, 16:34   |  #34  
Yıllanmış Üye
1,219 mesaj

Biraz az uydur ya :S Windows 7 kasıyomuş falan filan... Yalan bunlar ya hemen inanmayın, bende açılırken kasıyo ekran kartı driverdan ama başka hiçbi sorunum yok ama vista hep kasıyodu :)

AleXMeRcEr
08-01-2010, 12:51   |  #35  
Yıllanmış Üye
169 mesaj

win7 kasmıyor

kasıyor diyen arkadaslardada suçlu kendisi win7 asla kasmaz

bence ultimate yükle...

_eFeKenTLi_
15-01-2010, 05:57   |  #36  
_eFeKenTLi_ avatarı
Yıllanmış Üye
716 mesaj

wındows 7 performan yonunden fena sayılmaz . ama yınede kasıyor . bılmıyorum ram dusuklugundenmı (2gb ram var) yoksa kurulu olan programların tam olarak uyumlu calısmamasındanmı yoksa arka planda calısan hızmetlerdenmı . ama tek bıldıgım sey ılk format cektıgım gıbı olmuyor 10 gun sonra . bende xp kurulu ıken xp yı optımıze ettıkten sonra kolay kolay format cekmıyordum . wındows7 de ayı tamamlamadan format cekmeye basladım . en sonunda xpye dondum artık . gorsellık yok ama ıdare edecegım artık . ılerıde gelecek guncellestırmelerde negıbı duzeltmeler olacak bakalım...

Son Düzenleme: _eFeKenTLi_ ~ 15 Ocak 2010 05:59
Kapalı Hesap (158332)
15-01-2010, 11:37   |  #37  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 2
268 mesaj

Tartışmasız Windows 7 kur.

Dark_Stone_03
15-01-2010, 13:53   |  #38  
Dark_Stone_03 avatarı
Yeni Üye
20 mesaj

Bende vista kullanıyorum notebook'umda oda mecburıyetten şimdilik :) yoksa vistanın yüzüne bakmam vazgeçilmez işletim sistemim Xp Win7yi de çok metediyorlar xpdekı acıkları vista kapattı vistada kı acıklarıda win7 ve win7daha kullanımlı hale getirildi.Windows 7 gerçekten cok iyi

Son Düzenleme: Dark_Stone_03 ~ 15 Ocak 2010 13:55
Recep Baltaş
15-01-2010, 17:26   |  #39  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Windows 7.

norn
15-01-2010, 20:11   |  #40  
norn avatarı
Yıllanmış Üye
179 mesaj

xp----> yama üstüne yamalı don (yaklaşık 10 senelik)
vista--> sökükleri dikilmiş modası geçmiş.
win 7-->yeni moda ikonu.

kesinlikle win 7.  ben XP'yi bırakalı 4 sene oldu. güzel bir sistemde Win 7 çok akıcı çalışyor. Yeni bir bilgisayarı olanlar kesinlikle Win7 diyorum.