XP mi? Vista mı?
Vista'ya geçmeyi kesinlikle düşünmüyorum. Ne zaman Microsoft, Win98 gibi xp'den desteğini keser; işte o zaman düşünürüm. Gerçi bir yandan da Pardus kullanıyorum ama sadece Pardusla da olmuyor. Daha geliştirilmesi gerek.
Ben Pardusu deniyim dedim ama denemez olaymışım.yükledim ve birkaç hafta sonra bilgisayar açılmamaya başladı ya:Dtövbe ettim bi daha linux kullanmıycam:D
Bir de Vista nın artıları kısmen de olsa istenirse XP ye kazandırılabiliyor.Onun için birkaç sene daha Vista ya geçmeyi düşünmüyorum.
vista için erken
oyunlarda problem çıkarıyor.
driver eksiklikleri var.
1 yil sonra gececegimden eminim
Şu anda Vista Ultimate kullanıyorum. Kadife gibi, yada kuğu gölü balesi gibi zarif mi zarif.:) XP de çok güzel ama bu daha güzel. Arkadaşlar kullanarak söylüyorum, öyle uyum sorunu falan yok. Herşeyi çalıştırıyor.
Diyorum ki Vista Home Premium'a geri mi dönsem ki? Vista Ultimate da sorun yok ama, gereksiz yere de sistemimi yormak istemem. Gerçi, Ultimate da bulunan özellikler işlemciye ek bir yük getirmiyor.
Vistaya geçmeyi 1-2 yıl düşünmüyorum önce bir sistem yerli yerine otursun oyunları düzgün optimize bir biçimde çalıştırsın belki o zaman Xp'den Vistaya geçiş yapabilirim tabi yanında bir DX10 destekli ekran kartı alarak.
şu vistayı öneren arkadaş bence pc bilgisi sıfır olan biri sanırım xp nin 280 mb vistanında 1 gb a yakın ram kullandığını bilmiyor vista ancak evinde office programları bide messengerda chat yapanlara göre bu arkadaşta onlardan sanırım pc yi eylence amaçlı kullananlardan
Ben Vista'yı hiç denemedim ama çoğu arkadaşımın dediğine göre Xp den güzel değil.Ayrıca çok fazla alan harcadığı için bana göre en iyisi Xp...
Zaten teknoloji gün geçtikçe artıyor.Yıllar sonra herkes vista ya yönelir bence ama şuan bence gerek yok yüklemeyi de hiç düşünmüyorum :)(Xp'den gayet memnunum,neyi var güzelim işletim sisteminin:))
Bütün programlar vistaya göre uyarlandığında eski pcleri olan arkadaşlar sistemlerini yenilemek zorunda kalacaklar donanım gereksinimleri yüzünden.
bence şimdilik xp pc vistayı kaldırmıyor
ben şuan vista kullanıyorum ama daha yeni olduğundan xp kadar geniş anlamda iyi değil sistemi fazla kasıyor microsoft vista kullanıcılarının şikayetlerini dikkate alarak yakında vistada kullanıcıların yaşadıkları problemleri çözmek için yamaları ve patchlerini bu senenin ikinci yarısından itibaren yayınlamaya başlayacağını duyurdu. onlarda vistanın xp kadar tam verim alınamadığını kabul ediyorlar xp'de daha verim alınabiliniyor vistada ise istenen verim alınamıyor daha birkaç sene daha xp vistaya göre geçerliliğini sürdürecektir. xp kullanıcıları vistaya geçmek için aceleci davranmasınlar. illede geçmek isteyenler varsa xplerini silmesinler bunda yarar göreceklerdir.
valla ben yeni laptop alınca vista yüklü geldi hiç bi sorun yok oyunları da oynuyo çok güsel 98 cd sindeki demoları yükledim çatır çatır oynuyo oynamıyo diyen arkadaşlara :) kardeşimin laptopta xp yüklü 15 formatı gelmiş ayda bi format yiyo :) vistada şimdilik hiç bişiy yok 2 ay oldu bi gün açılmam dediği yok çalıştırmam dediği yok :) ama sistemi yeni istiyo eski teknolojide xp ye dewam ne zman Gates emmim desteği çekiyoruz derse o zaman yeni pc almak lasım :)
:) Ben Xp kullanıyorum fakat Vistaya geçmeyide düşünüyorum.Vista birazdaha iyi sistem özellikleri istediği için pc'de 2 gb ramle minimum en iyi çalışır galiba :)
Çünkü 512 mbda baya baya kasıyo 1gb da iyi sanki :) Şu an Xp sadeliğini bırakıp vista için çabalamıycm yazın vista alıcam ama o süreye kadar Vista özelliklerini Xp ye tasıyan güzelim yazılımların neler yapabileceğini görmek istiyorum.MAC OS daki dock ünitesini bile xp ye getirdiler sonucta yhaff :)
Evet aynene vistayı xp2ye tercih ederim.
bence en iyisi xP.çünkü benimki xp ve çok memnunum vistayı hiç sevmiyorum xD