xp nin orjinal teması silindi nasıl oldugunu anlamadıgım bi şekilde artık sadece klasik tema var tema secimi yaptıgımız yerde xp nin teması yok yani sadece klasik temayı secebiliyorum xp nin temasını nasıl geri yuklerim
xp nin orjinal temasının kaybolması
arkadasım xp teması var zaten ama ben onu sadece klasik sekilde gosterebiliyorum
tema servisin kapanmış olabilir. nasıl kontrol edebileceğine gelince; bilgisayarım'a sağ tıklayıp yönet de, ardından hizmetlere gel. orada tema hizmetini bulup çift tıkla. hizmet durmuşsa çalıştır, çalışıyorsa durdurup yine çalıştır, bakalım düzeleck mi...
hayır düzelmedi soylediğin servis otomatik olarak ayarlı yani olması gerektiği gibi
xp cd si ile onarmanda fayda var,eğer sisteminde kayıp veri varsa bu uygun olur.
http://www.softpedia.com/get/Des ... eme-for-WinXP.shtml buradaki theme kullanabilirsiniz.
(Royale Theme for WinXP ) microsoft kendi yaptığı orijinal theme sıdır.
kolay gelsin.
arkadaslar recovery de işe yaramadı yine eskisi gibi secim listesinde clasic ten baska tema yok
C:\WINDOWS\Resources\Themes içinde luna.theme ve luna klasörü varmı? eğer varsa büyük ihtimalle hizmetlerdendir. sen kontrol etmişsin ama hizmet durdurulmuş olsa bile otomatik yazabilir. hizmetlerde temalara tek tıklayarak temaları seç, solda hizmeti başlat yazıyorsa orayı tıkla sorunun çözülmüş demektir. (hizmetler kısmı uzatılmış olmalıdır, standart değil) umarım olur...
arkadaslar sonuc değişmedi bunu bi program silmiş olabilirmi yada vistanın teması onu etkilio olabilirmi?
olabilir. sistem geri yükleme yap istersen...
sistemim xp fakat şık olsun diyerekten vistayla yamaladım ama herhangi birşey silinmedi,ister xp ister vista ayarlarını kullanabiliyorum rahatlıkla .
demekki sorun bi programın sistemi hızlandırmak amacıyla xp nin temasını ortadan kaldırması
ya bende de bunun gibi birşey oluyor ya=(( mesela bende windows xp yi yüklüyorum herşey normal şekilde oluyor,çalışıyor..ancak bilgisayarı kapatıp açtığımda windows klasik temasını açıyor..bunun nedeni ne ve bu sorun nasıl çözülebilir??Açıklayan olursa çok sevinirim..
merve01ya bende de bunun gibi birşey oluyor ya=(( mesela bende windows xp yi yüklüyorum herşey normal şekilde oluyor,çalışıyor..ancak bilgisayarı kapatıp açtığımda windows klasik temasını açıyor..bunun nedeni ne ve bu sorun nasıl çözülebilir??Açıklayan olursa çok sevinirim..daha önce buna benzer bi sorunu çözmüştüm..
şimdi söyleyeceklerimi bi dene bakalım işe yarar diye düşünüyorum yalnız dikkat et yazdıklarımı sırasıyla uygula..1.linkteki dosyaları indir
windowsun sp2 ise bunu:
sp1 ise bu bu dosyayı indir2.indirdiğin uxthemepatch programını çalıştır patch e tıkla
restart isteyecektir evet i seç3.pc yeniden başladıktan sonra C:\WINDOWS\system32 klasorune git, uxtheme.dll dosyasının uzantısını .dll yerine .bak olarak değiştir, biraz bekle, windows dosya koruması açılaçaktır iptali seç ve açılan onay penceresinde ise evet i seç
5.birinci adımda işletim sisteminin service packıne göre indirdiğin dosyadaki uxtheme.dll i kopyala ve C:\WINDOWS\system32 dizinine yapıştır
6.sonra yine windows dosya koruması açılacaktır yine iptali seçecen ve eveti seçecen.
bilgisayarı yeniden başlat..
şimdi son olarak; bilgisayarım, sağ klik, özellikler, gelişmiş, performans, ayarlar, görsel efektler, bilgisayarım için en iyi olanı windows seçsin i işaretle, uygula ve tamam diyerek açık 2 pencereyi kapat..
işlem tamam