arkadaşlar benim şu anki bilgisayarımda 2048 ram var ben bunu 4096 yapmak istiyorum
ama bazı kişiler 4 gb lık performansı vermez
ama xp 4096 görür ama performansın değişmez dediler
sizce doğrumu bu
yani 4096 ram olunca xp de 2048 gibi mi performans olur
xp ram performansı
Performans olur ama sen anlamazsın. 2GB'dan sonrası kullanacagın programlara bağlı olarak değişir. 3Dmax filan kullanmıyorsan 2GB yeterli olacaktır. 32bit işletim sistemlerinde 4gb ram tam olarak adreslenemez. Bu yuzden 3.5Gb gıbı gorulur.
XP için 4 gb rami kullanabiliceğin çok az hatta olmaz bile ki eğer normal bir bilgisayar kullanıcıysan.
Elbette ki performans artışı olur. Windowsu kullanırken bunu fark edemeseniz bile kullandığınız programlarda yada oyunlarda performans artışını hissedebilirsiniz.
kolay gelsin arkadaşlar benimde bir sorum olacak arka arka 5-6 sayfa internet sayfası açtığımda ekranın sağ alt köşesinde sanal bellek çok düşük diyor ve bazıları otomatik olarak kapanıyor bu sanal belleği nasıl artıyabilirim bana yardımcı olurmusunuz
ustunahmetkolay gelsin arkadaşlar benimde bir sorum olacak arka arka 5-6 sayfa internet sayfası açtığımda ekranın sağ alt köşesinde sanal bellek çok düşük diyor ve bazıları otomatik olarak kapanıyor bu sanal belleği nasıl artıyabilirim bana yardımcıtamda üstüne bastınn 2 aydır bütün yazılılarda çıkıyor bu soruu xD yardımcı olalım artık dimi xDBilgisayarım > Özelikler > Gelişmiş > Performans Ayarları > Gelişmiş > en aşagıda sanal bellek yazıyor oradan değiştir diyoruz. C yada D yi seçip özel boyut diyoruz .. istediğinz gibi verebilirsiniz ama benim önerim .. 1024-2048 yapın derim .. :)) en sonrasında ayarlaya tıklayıp tamam dee xD