Windows Vista, ilk tasarımında Windwos XP'nin üzerine temellendirilmiştir. Longhorn Alpha 5048 sürümüne kadar XP kod altyapısı kullanılmıştır. 2005 yılında Microsoft, Windows XP çekirdeğinin artık yaşlı ve eski olduğu, verim ve uyumluluk sorunları yarattığı gerekçesi ile Longhorn tasarısını sıfırlamış (iptal etmiş) ve Windows Server 2003 çekideği üzerine yeni bir Longhorn tasarısı başlatmıştır.
(Vikipedi)
Yani XP'nin çekirdeği bile eskidir.
Xp Sp3 den Windows 7 Ne Farkı var ?
- 1
- 2
dalga geçer gibi soru sormuş
ALLAH'IM DAHA BİZİ NELER BEKLİYOR
vista sp1 gelmişti makinemle yani sadece dvd si getiren dükkan ilk başta içine xp yüklemişti kullandım 1 ay kadar sonra format atmam gerekti vistayı yükledim çok stabil ve hızlı çalışıyordu her oyunu yüklerken korkuyla yüklüyordum ama şimdiye kadar bi sorun çıkmadı
win 7ye vistaya kötü diyenler bi yerde görmüştüm crysise grafikleri kötü diyordu elin x1550 mi öle bi ekran kartı vardı o ekran kartıyla kötüdür tabi çünkü tam performans vermez eğer vistayı sağlam bi makine kullanırsanız xp arasındaki farkı görürsünüz sonra akabinde win 7 yükledim bilgisayarıma daha deneme sürümü olmasına rağmen görünütler performans güvenlik üçlüsü zaten xpden daha kuvvetli olduğunu gösteriyor xp fanları siz win7 kullandınızmı ki yorum yapıyorsunuz ben 3 sistemide aynı makinede kullandım ve sonuç win7>vista>xp sonradan çıkan şeyler hep eskisinden iyidir üreticiler mal mı kötü bi mal piyasaya sürsünler
dip not:windows vista kötü sistemlerde ötü çalışıyordu win 7 de öle bi hata yapmayarak düzelttiler P3 işlemcili pcye yüklediler be =)
suleyman vista sp2 den sonra ev kullanıcılarına office kullanıcılarına bişey getirmedi. vista güzel bir işletim sistemi Os için sadece işlemci gerektirmez dün ben vista bussines sp1 yükledim intel core 2 dou 2,80 E7400 işlemi var + 2 gb DDR2 800 mhz ram var gıcır gıcır format attık driver kurduktan sonra ne oldu %97 bellek kullanımı Tekrar Attım Yine Aynı Windows 7 denedim %27 37 Arası.. Vista'nın sorunu Cok Gereksiz Ram Yemesi Ram yeme olayı olmassa cok basarılı işletim sistemi olcak ama microsoft işte.
suleyman vista sp2 den sonra ev kullanıcılarına office kullanıcılarına bişey getirmedi. vista güzel bir işletim sistemi Os için sadece işlemci gerektirmez dün ben vista bussines sp1 yükledim intel core 2 dou 2,80 E7400 işlemi var + 2 gb DDR2 800 mhz ram var gıcır gıcır format attık driver kurduktan sonra ne oldu %97 bellek kullanımı Tekrar Attım Yine Aynı Windows 7 denedim %27 37 Arası.. Vista'nın sorunu Cok Gereksiz Ram Yemesi Ram yeme olayı olmassa cok basarılı işletim sistemi olcak ama microsoft işte.bende 3 gb ram vardı vista sp1 de %40 fln ram yiyordu boşta oda sidebarlar dan 4 tanesi çalışırken
suleyman vista sp2 den sonra ev kullanıcılarına office kullanıcılarına bişey getirmedi. vista güzel bir işletim sistemi Os için sadece işlemci gerektirmez dün ben vista bussines sp1 yükledim intel core 2 dou 2,80 E7400 işlemi var + 2 gb DDR2 800 mhz ram var gıcır gıcır format attık driver kurduktan sonra ne oldu %97 bellek kullanımı Tekrar Attım Yine Aynı Windows 7 denedim %27 37 Arası.. Vista'nın sorunu Cok Gereksiz Ram Yemesi Ram yeme olayı olmassa cok basarılı işletim sistemi olcak ama microsoft işte.Vista kurulumundan sonra Search İndexing yapıyor. Verilerinizin dizinlerini oluşturuyor. Ondan kullanılan ram miktarı yüksek olabilir ilk başlarda ama yinede 2 GB ram için %97'ler çok yüksek rakamlar tabi bu format sonrası neler ve ne miktarda yüklediğinize de bağlı ?<
Windows 7 ram'i daha optimize kullanıyor fakat yinede söylediğiniz %97'lerden %27'lere düşmesi ilginç o kadar fark yok.
Vista çok RAM kullanıyor diyorsunuz da siz o RAM'leri boş dursun diye mi aldınız?
Vistanın ,Sorunu o Sp 70 de gelse yine aynı Vista işkence.Microsoftta farkına Vardı Sizde Varın artık.
windows 7 nin özelliği belli bir süre içinde windows xp kadar hantallaşmamasıdır bu da çok önemli bir özellik
Esas siz bilmeyip boş konuşuyorsunuz. Sorun sizde, Vista'da filan değil. Gene tartışma çıkacak ya neyse bakalım...
Bak süleyman Photoshop Cs4 Xp de 1,26 600 Dpi iş Calısıyoruz Renkler Arttıkca1,52 gb kadar cıkıyoz Xpde Sp2 de..!!!
Vista Sp2 de 680 700 ARası kullandıgı ram işlem yapmıyopz..600 Dpi iş actıgımızda Bilgisayar kendinden geciyor.. bilgisayar özellikleri su..
BioStar G31 M7 TE 6.4
Core 2 Dou E7400 O/C 3,2 GHz Termaltake Golden Orb2 Sogucutuku
DDR2 2GB Ram X 1 Gb Ram 667
320 Gb Samsung HDD
Ati HD350 DDR4 2.0 GHz 850 Mhz O/C
Bana ne kadar Bos konusuyorum diyorsunda ama...işte.. biliyorumki konusuyorum..
Cümeleriniz net olarak anlaşılmıyor.
Peki neden CS4 kullanıyorsunuz? Mesela CS2 daha az kasar makinenizi, aynı işi yapabilirsiniz...
CS4 CS3 Cs2 Cs Hepsi Aynı işşi Yapar PSD 6000 dpi ac ram kullanımına..
Anahtarla ilgisi yok Photoshop 3.0 yükle..Sen Cs4 yaptıgın işi gene acar photoshop Ram yer yaptıgın işe rezilasyon ne kadar bğyğükse ram o kadar kullanır ama rezşlasyon ne kadar kücüğkse ı akdar
- 1
- 2