XP TCP/IP Repair v1.0

viking20
17-08-2008, 11:27   |  #1  
viking20 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

XP TCP/IP Repair v1.0;Freeware;606 KB;Windows All
Tanitim :
XP TCP/IP Repair adlı bu küçücük boyutlu yazılımcık; çoğu bilgisayarcının alet çantasında bulunan (artık alet çantası kalmadı gerçi, usb hafıza taşıyorlar), internet data alışveriş protokolü olan TCP/IP ve Winsock ayarlarını işletim sisteminin varsayılan olması gereken ayarlarına göre sıfırlayan harika bir yazılımdır.Bilgisayarımıza bulaşan spyware, adware, malware denen çeşitli zararlı casus yazılımlar, haşeratlar, dialer kalmadı artık diyeniniz olur fakat dialerlar, trojanlar, virüsler ve fazla sayıda kötü içerik sayesinde bazen internet bağlantımız kopar, modem ve kablolarımızı kontrol ederiz fakat bir problem göremeyiz, yine de internete bağlanamayız veya bağlansak bile bir sayfa bile açamayacak kadar, dosya bile indiremeyecek kadar yavaş hat aldığımızı görürüz. Hatta makinemizin adsl modemimizden ip bile alamadığını görürüz. İp alıp alamadığınızı Yerel Ağ Bağlantınızın Durum bölümünden Destek kısmına girerek görürsünüz, 192.168.2.695 gibi abuk bir ip aldığınızı görürsünüz fakat bu ip numarası modeminizden aldığınız gerçek bir ip numarası değildir, modemden gerçek bir hat alamadığınız zaman makinenizin size gösterdiği göstermelik bir ip numarasıdır.Bazen de evimizdeki bilgisayarımızın internet ayarlarını çocuklarımız anlamadan karıştırıp bozar veya bilgisayarın her yerini kurcalamaya meraklı, haşarı bilgisayar kullanıcılarının internet ayarlarını bozduğu durumlarda, kurduğumuz bir yazılımın bilgisayarımızın ayarlarında böyle bir şey yapacağını önceden bilemediğimiz durumlarda internet bağlantımız kesilir veya sorunlu çalıştığında bu tür otomatik sıfırlama işleri yapan yazılımlara başvururuz.
Bazı durumlarda da bu zararlı içerikli haşereler işletim sisteminin internete bağlanması için bulunan bir iletişim kuralı olan Winsock LSP ayarlarınızı bozar.
Çoğu yazılım ve güvenlik sitesinde TCP/IP ve Winsock LSP düzeltici yazılımlar ayrı ayrı bulunmasına rağmen size sunduğumuz bu yazılımın üreticisi güzel bir iş yaparak bu iki özelliği tek yazılımda toplamıştır.
YAZILIMIN KURULUMU & KULLANIMI:
yazılımın kullanımı oldukça kolay olup;
Kurulumu : İndirdiğiniz .exe uzantılı yazılım kurulum paketini çift tıklayıp next (ileri) tuşlarına basıp, yazılımı işletim sistemimize kuralım.
Kullanımı : Başlat/yazılımlar menüsünden XP TCP/IP Repair/XP TCP/IP Repair kısayoluna tıkladığınızda karşınıza bir küçük pencere gelir ve üzerinde basacağınız sadece 2 buton görünür. (Resimdeki gibi)
Bu butonların üstteki Reset TCP/IP ve alttaki de Repair Winsock dur. Ve üzerlerinde kısaca ne işe yaradıkları İngilizce olarak yazılıdır.
Reset TCP/IP butonu TCP/IP ayarlarınızı sıfırlayıp XP nin kurulum ayarlarındaki varsayılan haline getirir.
Repair Winsock butonu da Winsock bağlantısı ayarlarınızı onarıp, düzeltir.Yapmanız gereken ilgili butona basıp, işlemin yapıldığına dair ekrana gelecek mesajı beklemek (3-5 saniye) ve mesaj geldiğinde işletim sisteminizi tekrar başlatmaktır.Ayrıca yazılımın başlat/yazılımlar menüsündeki yazılım grubunda bulunan uninstall (kaldırma/silme) aracıyla işiniz bittiğinde veya istediğinizde sistemininizden kaldırma özelliği de bulunmaktadır. Geride hiçbir artık bırakmadan güvenle kaldırabilirsiniz.
TCP/IP Nedir ?
Bilgi Ağı üzerindeki bilgi iletimi ve paylaşımı bazı kurallar dahilinde yapılmaktadır.
Bu kurallara kısaca internet protokolleri,ya da TCP/IP protokoller ailesi denir. TCP/IP (Transmission Control Protocol/Internet Protocol), bilgisayarlar ile data iletme/alma birimleri arasında organizasyonu sağlayan, böylece bir yerden diğerine data iletişimini olanaklı kılan pek fazla data iletişim protokolüne verilen genel addır. Bir başka deyişle, TCP/IP protokolleri bilgisayarlar arası data iletişiminin kurallarını koyar.
Bu protokollere örnek olarak;
Dosya alma/gönderme protokolü (FTP, File Transfer Protocol),
Elektronik posta iletişim protokolü (SMTP Simple e-posta Transfer Protocol),
TELNET protokolü (Internet üzerindeki başka bir bilgisayarda etkileşimli çalışma için geliştirilen *login* protokolü) verilebilir.
Adını sıkça duyduğumuz WWW ortamında birbirine link objelerin iletilmesini sağlayan protokol ise Hyper Text Transfer Protocol (HTTP) olarak adlandırılmaktadır.
TCP/IP protokolü aynı zamanda, diğer iletişim ağlarında da kullanılabilir. Özellikle pek fazla farklı tipte bilgisayarı veya iş istasyonlarını birbirine bağlayan yerel ağlarda (LAN) kullanımı yaygındır.
TCP/IP ile kurulan bir bilgisayar ağında bir bilgisayarı üç parametre ile tanımlarız. Bu paramatreler bilgisayarın adı, IP adresi ve MAC adresidir. TCP/IP protokoller kümesi bu üç parametreyi kullanarak bilgisayarları birbirine bağlar.
LSP Nedir ?
Katmanlı Hizmet Sağlayıcı (Layered Service Provider) olarak bilinen yazılım Windows TCP/IP nin içine gömülerek bir zincir içerisinde kullanılır. Ancak LSP nin bozulması veya silinmesi durumunda bu zincir çalışmaz hale gelir ve internet erişimi kesilir.
(Bazı dosya paylaşım yazılımları ve trojanlar buna neden olabilir.)
ÖNEMLİ UYARI :
1 - Bu yazılım üretici sitesinde Sadece Windows XP İçindir ibaresiyle sunulmaktadır.Yazılım üreticileri bizlerden daha bilgili olduklarından tavsiyelerini dinleyip sizlere yazılımın Sadece Windows XP de çalıştığını yani Windows XP deki bu tip sorunları çözmek için yapıldığını önemle hatırlatalım ve Windows XP işletim sistemi haricinde bir sistemde çalıştırmamanız gerektiğini vurgulayalım.
2 - Sunduğumuz yazılım herhangi bir istenmeyen yazılım temizleyicisi değildir ve sisteminizden herhangi bir dosya silmez, sadece işletim sisteminizin kurulumunda ve içerisinde var olan doğru ayarları yanlış ayarların üzerine kaydederek sorununuzun ortadan kalkmasını sağlar.
3 - yazılımın doğru veya yanlış kullanımından doğan tüm olumsuzluklar, çıkabilecek ekstra sorunlar üretici sitesindeki Ücretsiz yazılım Lisans Anlaşmasında da belirtildiği üzere yazılımı kullanan kişiye aittir.
Her ne kadar sorunu olanlara yardımcı olmak amacıyla bu yazılımı sizlere tanıttıysak da; internet ortamında kullanılan bilgisayara, kişiye ve farklı bir sürü duruma göre başka sorunlar çıkması her zaman muhtemeldir. Bu tür yazılımları içinde bulunduğunuz durumdan iyice emin olduktan sonra ve her zaman sisteminizin doğru çalışan bir yedeğinin bulunduğundan emin olarak çalıştırınız.
4 - yazılımı kullanmadan önce; sisteminizde bulunan özel ve normalin dışında farklı yöntemlerle internet iletişimi yapan veya yerel ağ üzerinden bağlantı yapan yazılımların çalışmasını da etkileyebileceğini unutmayınız.
5 - yazılımın çalışması için bilgisayarınızda Visual Basic Runtime Modülünün olması gerekmektedir. Windows XP de muhakkak mevcuttur, şayet yoksa buradan indirebilirsiniz.
XP TCP/IP Repair 1.0
http://www.softpedia.com/get/Twe ... TCP-IP-Repair.shtml
http://www.xp-smoker.com/downloads/xptcprep.exe

----
Edit:TCPOptimizer
https://www.chip.com.tr/forum/Internet-Speed-Test_t26106.html
(kısa hatırlatma)
Edit2:Eclipsélin NTFS Repair v1.0: Bilgisayarınızdaki bozulmuş olan NTFS Dosyalarını bulur ve onarır.
Eclipsélin Cleaner v1.0: Bilgisayarınızda kullanılmayan Klasörleri bulur ve siler. Bu yolla bilgisayarınızın biraz daha hızlanmasına yardımcı olur.
----

Son Düzenleme: viking20 ~ 12 Temmuz 2010 01:28
mcafee23 ayrılmıştır
12-07-2010, 02:41   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

teşekkürler forumda "kablosuz bağlanıyorum kablolu bağlanamıyorum" veya "modeme bağlanıyorum ünlem çıkıyor" "sınırlı bağlantı sorunu" gibi sorunları olan birçok kişinin sorununu halledecektir.
Ama bu millet değer bilmez.Problemi yokken alıp bunu bir kenara koymaz.Sorun çıkınca harıl harıl aramaya sağa sola saldırmaya başlar.
 
2008'den beri bu konuyu 1500 kişi okumuş kimse yorum yazmamış