merhaba hayatımda ilk defa bir foruma yazıyorum...inş. çözüm bulunur...
C, D, E, adında 3 bölümden oluşan diskim var...
C'de xp kurulu iken D'ye Win 7 yükledim.Açılıştada hangisini (XP mi Win 7 mi) soruyor idi.
sonra xp ye format attım.yalnız D ye dokunmadım.İyi Güzel XP de kuruldu.
ancak açılşta Hangi Sistemi seçip seçmiyeceğimi sormuyor.Direk XP den Başlıyor...
D ye tekrara format atıp Win 7 yi yüklemek istemiyorum...
Çok zahmetli ve içerisinde 100'lerce programım yüklü...
Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden Teşekkürler...
Allah PCnizi Tekletmesin İnş.
Xp Win 7 ilişkisi sorun !!!!!!!!!!
1.) Windows kurulum cd sini bilgisayarınıza takın.bu işlem xp için geçerli sanhırım vistada ve win 7 de bu onar seçeneği yok
2.) Bilgisayarınızı cdromdan başlata ayarlayın ve cd desteği ile başlatın.
3.) Okuma işlemleri bittikten sonra R (Onar) Tuşuna basarak onarma bölümüne geçin.
4.) Bu aşamdan sonra varsayılan klavye düzeninin seçilmesi için biraz bekleyin ve Hangi windows oturumu ile çalışmak istiyorsunuz sorusuna 1 yazarak Enter tuşuna basın. Sizden yönetici şifresi isterse boş bırakarak Enter tuşuna basın, eğer kabul etmezse, windows kurulurken girdiğiniz şifreyi yazarak işleme devam edin.
5.) Tüm bu aşamalardan sonra karşınıza gelen komut satırına fixmbr komutunu yazarak Enter'a basın ve karşınıza gelen kısımlardada devam ederek MBR sektörünüzü yeniden oluş
bunun hakkında bilgi verirsen sevinirim. Bende de bu tür sorun vardı ama ben sorunu faklı boyutta çözdüm.
Yinede bilgi edinmek istiyorum.
http://neosmart.net/downloads/so ... EasyBCD%201.7.2.exe
sorunu bu programla halledebilirsin internette çok fazla kaynak olduğu için detaya inmiyorum ama takıldığın nokta olursa tekrar yazışırız....
Evdekiler Çıldırdı ve 2 diskede format atarak hallolmuş oldu...Arkadaşlar hepiniz sağ olun...
cbilgen13 program güzel ayrıca sağol.....
Madem sorunu çözmüşsünüz sadece tekarar karşılaşırsanız diye yazayım. Xp windows 7 vistadan daha eski bir sistem olduğu için bu sistemlerin boot yöneticilerini tanımaz ve xp kurulumunda bu sistemlerişn boot yöneticileri silinir. Bu nedenlede vista veya 7 üzerine xp kurulumu yapılırsa bu sistemler boot ta listelenmez. Sorunun çözümü içinse sistemi işletim sisteminin kendi dvd si ile başlatın (windows 7 kurulu ve boot olmuyorsa 7 dvd si ile ), şimdi kur ekranına kadar gelip alt kısımdan bilgisayarımı onar seçeneğini tıklayarak başlangıç onarmayı seçin. Bu işlem sorunu çözmezse easy bcd yazılımı ile p ortamında menage boot loader seçeneğinden install vista boot loader seçeneğini seçip write tıklayıp. Sonrasında yukardaki işlemi yaparak dvd aracılığı ile başlangıç ayarlarının onarılmasını sağlayın.