vistayı kurum ama xp ye sorunsuzca nasıl gecebilirm format etmedn tesekkur ederm ilginzden dolayı
xp ye gecis nasıl
sadece xp ye geçmek istiyorsan tek çözüm formattır dostum.
format atmadan xpye gecmek cok cok zahmetli olcaktır, soyleki hicbir windows kendinden yeni bir sürümü varken yüklenemez(sadece format ile). ancak farklı ve zahmetli bir yol var;
o yolda: senin o vista yüklü hdd'ni baska bir pcye takcan(vista degilde yine xp veya altı bir sisteme), ordan xp kurulumunu baslatcan ve senn hdd'nin farklı(vista yüklü olmayan boş bir bölümüne)sürücüsüne xp'ni yüklicen ve yine senin hdd'nin boot.ini dosyasını buna gore duzenleyerek iki isletim sisteminide kullanmaya baslican.
ama dedigim gibi zaten windows yüklü bir hdd'yi baska pcye takıp onu degistirmeden yeni isletim sistemi kurmak ve sorasında boot.ini dosyasını(ki bu daha riskli vista'nın boot dosya yapısı birasck daa farklı)buna gore duzenleyip tekrar senn pcnde calıstırmak riskli bir is, uzman bilgisi gerektirir. yoka varolan bilgilerinide kaybetme riski var.
sen bence dosyalarını yedekle bi yere(dvd'ye yada bi arkadasının hdd'ye) sora formatla temiz xp kur, sora yanında vista kur;))
abi sen ne yaptın tamm bn format atayım ozamn tesekkur ederm
at tabi bende onu diorm ya al bi yedek cak formatı tertemiz kullan sora :D;)