Arkadaşımın Pc sine virüs girdiğinden dolayı format atılmış.Bilgisayar xp.Fakat nedense bilgisayar çok çok yavaş.Bunun nedeni nedir?
XP
Bunun birçok nedeni olabilir, gerekli güncelleştirmelerin yüklenmemesi, formatta hataların olması gibi. Ayrıca bazı virüsler formatla dahi silinmiyor. Sisteme CClenar, WinUtilites gibi programlarla bakım yapın. Norton Power Eraser i deneyin ve bulunan sonuçlardan bilmediklerinizin tümünü temizleyin. Burdan indirebilirsiniz http://security.symantec.com/nbrt/npe.asp?lcid=1055
özelliklerini bilmiyorum gidince öğrenecem.
Driverları yüklenmemiş olabilir.Buda etkiler mi?
eskiden botnet olan pc artık bu ağın bir parçası olmadığı için gerçek hızına düşmüştür. ya da donanım driverlarından birini eksik kurduğundan olabilir.
eskiden botnet olan pc artık bu ağın bir parçası olmadığı için gerçek hızına düşmüştür. ya da donanım driverlarından birini eksik kurduğundan olabilir.Şunu da söylemeliyim.Formattan önce Görev yönetici açılmıyor,yönetici engelliyor vb.uyarı geliyordu.
peki bu botnet pcye ne gibi zarar vermiş olabilir?Son Düzenleme: MUSTAFA199624 ~ 30 Ocak 2011 20:09
Arkadaşımın Pc sine virüs girdiğinden dolayı format atılmış.Bilgisayar xp.Fakat nedense bilgisayar çok çok yavaş.Bunun nedeni nedir?PC kasasını içini bak tozlamıştır güzelce temizle oda etki yapar şaka deyil özelikle işlemcin üstündeki
alaminyüm bölüm
DİKKAT unutma PC fişini elektirik pirizinden çıkarSon Düzenleme: Kapalı Hesap (195603) ~ 30 Ocak 2011 21:03
MUSTAFA199624
Şunu da söylemeliyim.Formattan önce Görev yönetici açılmıyor,yönetici engelliyor vb.uyarı geliyordu.
peki bu botnet pcye ne gibi zarar vermiş olabilir?
format atsanız da atmasanız da o bilgisayarda virüs varsa ve şöyle eset-kis gibi antivirüsler yüklendiğinde bilgisayar acayip yavaşlar. zaten onlarlada tarama yapana kadar kanser olursun. senin yerinde olsam illegal de olsa bi avg 2009-2010-2011 (hangisi olursa) indiririm ve güzelce taratırım (taratmadan önce güncellemeye özen göster yoksa doğru dürüst hiçbir dosyayı açamaz..) eğer ben eset falan kullanmıyorum diyosan bile yine de taratırım. autorun.inf diye bir virüs var zaten onu silmek için avg en iyi yöntem bende bi ara kullanmıştım
Tamam sağolun.Gidince AVG antivirüs ile taratıcam.C Cleaner ve Advanced System veya Glary Utilities ile bakım yaparım.Eksik driver varsa yüklerim.Olmassa temiz bir format çekerim.
Tamam sağolun.Gidince AVG antivirüs ile taratıcam.C Cleaner ve Advanced System veya Glary Utilities ile bakım yaparım.Eksik driver varsa yüklerim.Olmassa temiz bir format çekerim.sadece avg ile kalma, söylediğin c cleaner vs. programlarında hepsini kullan. hangisini beğenirsen onu sürekli kullan arada sırada canın sıkılınca o programı çalıştırıp sistem hatalarını düzelt tekrar format atıcam deme önce bunları güzelce dene