Y.dışından net yoluyla bi telefon aldım ama aldıktan sonra bu bize has olan imei sorunuyla karşılaştım, iş işten geçmişti artık.
Bununla ilgili 2 sorum olcak;
1)satıcı fatura göndermedi yani kayıt ettirmem imkansız, acaba kullanılmaz bi hurda telefonun imei no sunu buna klonlasam ve diğerini çöpe atsam bu şekilde yeni cebi sorunsuz kullanabilir miyim, yine de tespit edilir mi?
2) bu iş bana ne kadara patlar?
Y.DIŞINDAN Bİ TELEFON ALDIK AMA..
ya gönderen kişiyle ilgili bir sorun fatura talep edin eğer olmazsa dediğinizi bi aralar çok yapan telefoncu vardı genelede istanbulda yapıyolar bu imei numarasında telefonun morkası modeli ve yapım tarihi gibi şeyler var bu yüzden internete girerken sorun yaşayabilirsiniz mesela bi 3310 imei girerseniz sunucu uyumlu telefon olmadığı için ya yayın sağlamayacak yada sadece metin olarak internete ulaştırır yani onunla eş değer özelliklerdeki bi hurdanın imei numarasını yazmanz lazım veya bunun çipi var onu değiştirtmeniz lazım
Aslında benim telefon eski ama meraklısı olan şu sıfırlanmış modellerden, klonlasam ve hurdayı da çöpe atsam tespit edilebilir mi,sorun olur mu onu öğrenmek istiyorum
Tespit edilme imkanı da var çünkü zaten bu işi yapan kişiler böyle telefonların nolarını sadece size kullanmıyor kendisine gelen başka telefonlara da uyguluyor eğer çok iyi güvendiğin varsa yaptır bundan sonra alırken gümrüğe götürüp bir pasaporta işlettirirsen bu sorunları yaşamazsın