arkadaşlar 1 hafta önce bi pc toplattım adamlardan amd çift çekirdek istedim bilgisayar eve geldi ama makinanın çift çekirdek oldugundan tam emin diilim bilgisayarımda özelliklerimde amd athlon(tm) 64 processor 3800+ am2 soket 940 yazıyo ya ben pek donanımdan anlamıyorum biri bana sölesin bu makina çift çekirdek mi acil cvp bekliyorum..
ya allah aşkına biri bana yardım etsin!!!
bilgisayarım üzerinde sağtıkla oradan donanım sekmesine gel ardından aygıt yöneticisine bak orada işlemci yazar işlemcinin yanın daki artı işaretine bas iki adet işlemci gözüküyorsa çift çekirdekli işlemcidir
everest adlı programla bak işlemcinin özelliklerine dual core gibi bi ifade görürsen çift çekirdeklidir.
ya az önce everest ultimate die bi pro indirdim özelliklerine bakma için orda işlemci denilen yere tıkladım iki işlemci görünüyo ama biri aktif diğeri disabled yazıyor bu ne demek ya cıldırıcam biri bana ne olur yardım etsin ama normal aygıt yöneticisinde tek işlemci görünüyo everestten baktıgımda iki biri aktif diğeri disabled yazıyo yardım lütfen...
erkancbilgisayarım üzerinde sağtıkla oradan donanım sekmesine gel ardından aygıt yöneticisine bak orada işlemci yazar işlemcinin yanın daki artı işaretine bas iki adet işlemci gözüküyorsa çift çekirdekli işyanlışın var benim sistemde iki adet işlemci gözüküyo aygıt yöneticisinde ama çift işlemci değil
gokhan2413senin işlemcin p4 işlemci ise hyper treading teknolojisinden dolayı öyle görünüyor ancak amd de böyle bir teknoloji yok bu yüzden tekse tek çekirdekli çift ise çift çekirdeklidirerkancbilgisayarım üzerinde sağtıkla oradan donanım sekmesine gel ardından aygıt yöneticisine bak orada işlemci yazar işlemcinin yanın daki artı işaretine bas iki adet işlemci gözüküyorsa çift çekirdekli işyanlışın var benim sistemde iki adet işlemci gözüküyo aygıt yöneticisinde ama çift işlemci değ
Kasayı aç bak en iyisi ama fan var tabii onu çıkartmak gerek.
evet p4 hyper treading hakkında bi bilgim yok everest den de baktım CPU/1 CPU/2 var ve ikiside ayrı çalışıyo ama benim işlemci çift çekirdek değil bu özelliğinin olduğunu bilmiyodum işlemcimim arkadaşın sorununa gelince tek çekirdek gibi gözüküyor
mrleooya az önce everest ultimate die bi pro indirdim özelliklerine bakma için orda işlemci denilen yere tıkladım iki işlemci görünüyo ama biri aktif diğeri disabled yazıyor bu ne demek ya cıldırıcam biri bana ne olur yardım etsin ama normal aygıt yöneticisinde tek işlemci görünüyo everestten baktıgımda iki biri aktif diğeri disabled yazıyo yardım lütfen...diğerinin disable olması anakartın çift işlemciyi destekliyodur fakat işlemcin tek çekirdektir ondan öyle gözükebilir
CPU Türü AMD Athlon 64, 2400 MHz (12 x 200) 3800+ işlemcinin tam bilgiside bu kasayı sökmeden tek yada çift çekirdek oldugunu anlamamız mümkün değilmi?
ikinci bir yol ctrl+alt+del tuş kombinasyonuna bas orada karşına tasm menager gelecektir performans sekmesine bas eğer orada iki adet cpu gözüküyorsa çiftçekirdeklidir
diğer bir yol cpuz programını indir onunla bak
kaldıki everestle bakmış iki adet işlemci gözüküyoröuş ozaman çift çekirdekli işlemcin var pcni gönül rahatlığı ile kullan
erkancikinci bir yol ctrl+alt+del tuş kombinasyonuna bas orada karşına tasm menager gelecektir performans sekmesine bas eğer orada iki adet cpu gözüküyorsa çiftçekirdeklidirarkadaşım ama çift çekirdek olsa bilgisayarımı ters tıkladıgında orda pc özelliklerinde x2 dual yazması gerek diilmi ama bende yazmıyor aygıt yöneticisiden işlemciye giriyorum tek işlemci görünüyor ama everest ultimate bakıyorum işlemciye iki tane görünüyo birinde aktif yazıyor diğerinde disabled yazıyor bu ne demek ya manyaklaştım iyice
diğer bir yol cpuz programını indir onunla bak
kaldıki everestle bakmış iki adet işlemci gözüküyoröuş ozaman çift çekirdekli işlemcin var pcni gönül rahatlığı ile
Sanırım yazması gerekiyor.
AMD(R) Athlon 64 X2 3800+ yazmalı sanırım. Tek çekirdek 3800 de varmış çünkü.
CPU Türü AMD Athlon 64 bu yazı yazıyorsa zaten tek çekirdektir
çift çekirdek olması için AMD Athlon 64*2 yazması şart
kesinlikle tek çekirdek işlemcin aldığın yerle bi görüş sen
http://www.undeadcheese.com/images/cpu.png
cpu-z de böyle yazıyor bak.
flytorpedo2http://www.undeadcheese.com/images/cpu.pngkardeş bende baktım cpu-z den bende amd athlon 64 processor 3800+ am2 soket 940 yazıyor eğer bu makina tek çekirdek çıkarsa o kadar para bayıldım o adamları keserimcpu-z de böyle yazıyor bak.
gözüken o ki tek çekirdek sen yarın götür aldığın yere konuş onlarla
arkadaşlar şimdi benim bilgisayarın tek çekirdek olduguna hepiniz kanaat getirdiniz dimi emin olalım yoksa yarın adamların boşa canını yakmayayım :D
Doğrudur. Görev yöneticisinin Performans sekmesinde işlmeci ile ilgili bölümde iki ayrı ekran varsa çift çekirdeklidir.
işlemcinin diğer blümünü biosdan kapalı olabilir