Ya arkadaşlar ben anlamadım

Kadir190
04-03-2012, 16:08   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
283 mesaj

yeni pc aldığımızda artık format cdsi vermiyorlar
mesala xpde ne güzel takıyon cd yi 30dk da temiz oh mis
win7 nin neden böyle bir cd si yok
sistem geri yükleme fln sakat işler yani gecende ablam leptop
aldı hani bunun cdsi dedim adam onlar üretilmiyo dedi
ee nası olcak şimdi bu win7 bozulunca biz ne yapıcaz?

Kapalı Hesap (91855)
04-03-2012, 16:29   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 25
2,006 mesaj

windows 7 için de var bilgisayarı satın aldığın yerden iste

Kapalı Hesap (154666)
04-03-2012, 16:37   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj
Alıntı: Kadir190  
yeni pc aldığımızda artık format cdsi vermiyorlar
mesala xpde ne güzel takıyon cd yi 30dk da temiz oh mis
win7 nin neden böyle bir cd si yok
sistem geri yükleme fln sakat işler yani gecende ablam leptop
aldı hani bunun cdsi dedim adam onlar üretilmiyo dedi
ee nası olcak şimdi bu win7 bozulunca biz ne yapıcaz?
Şirket politikaları artık üçkağıtçılığa yöneldiği için ne yazıkki bu tür şeyler oluyor. Sen windows işletim sistemin için bi dünya para ödüyorsun. Ama bu yazılımı sana harddiskin içerisinde veriyorlar. Ama olası bir zararlı yazılımla bu yazılımın olduğu bölüm zarar görürse garanti kapsamına alınmıyor ve sen servise servislik hizmetleri ücretini ödemek zorunda bırakılıyorsun.
Yasal olarak almış olduğun bilgisayarın firma kurtarma DVD si ni talep edebilirsin. Firma bu DVD yi sana vermek zorundadır. Ancak bazı firmalar ek ücret talep etmektedirler.
Bu yüzden bilgisayar alırken bu DVD yi her kullanıcının ısrarla talep etmesi ve satıcının artık üretmiyorlar demesine kulak asmaması gerekmektedir. Eğer bu DVD yi vermiyorlarsa her kullanıcı alışverişten vazgeçmelidir.

serkanizm
04-03-2012, 16:38   |  #4  
serkanizm avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
130 mesaj

açılışta f tuşlarında birtanesine yönlendirme yapıyorlar mesala benimkisi f2 tuşunda pc açılırken windowsa geçmeden bu tuşa basarsan windowsu yeniden kuruyor windows kurulum dosyaları hdd nin içinde ayırlmış bölümde mevcut

Yetenek
04-03-2012, 16:42   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
508 mesaj

Laptoplarda kendinden format sistemi mevcut. Adamlar CD ile uğraştırmamak için Bu yolu tercih ediyor. Yada Hp gibi markalar. CD ürettirmiyor ve kendi bünyesindeki bir program ile 4 DVD şeklinde ilk kurulum CD'sini size hazırlattırıyorlar... Sen laptobunun modelini bir yaz ve nerden aldığını yaz. Ben sana nasıl yapacağını anlatayım...

mustafa2116
05-03-2012, 11:34   |  #6  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj
Alıntı: Mr_YAMYAM  
Şirket politikaları artık üçkağıtçılığa yöneldiği için ne yazıkki bu tür şeyler oluyor. Sen windows işletim sistemin için bi dünya para ödüyorsun. Ama bu yazılımı sana harddiskin içerisinde veriyorlar. Ama olası bir zararlı yazılımla bu yazılımın olduğu bölüm zarar görürse garanti kapsamına alınmıyor ve sen servise servislik hizmetleri ücretini ödemek zorunda bırakılıyorsun.
Yasal olarak almış olduğun bilgisayarın firma kurtarma DVD si ni talep edebilirsin. Firma bu DVD yi sana vermek zorundadır. Ancak bazı firmalar ek ücret talep etmektedirler.
Bu yüzden bilgisayar alırken bu DVD yi her kullanıcının ısrarla talep etmesi ve satıcının artık üretmiyorlar demesine kulak asmaması gerekmektedir. Eğer bu DVD yi vermiyorlarsa her kullanıcı alışverişten vazgeçmelidir.
katılıyorum. Disk çöktüğünde yada virüs girdiğinde yanlız kalıyorsun. Yetmiyor Oem  ise aygıt seçiyor. İlla bilmem ne marka olamsı şart diyor.
>İşletim sisteminide satın almış olsan  farketmiyor bir tür sahtekarlık.