arkadaşlar umarım yardımcı olursunuz :( bilgisayardan fazla olmasada windows kuracak kadar anlarım kardeşim yeni bilgisayar aldı ve aslında her şey iyi gidiyordu ama askere gidince bilgisayar bana kaldı ama sorunlarda o zaman başladı bilgisayarım açılırken bir mesaj veriyor. SLI kartlarınız çıkarıldığı için SLI çoklu - GPU sunumu bağımsız GPU sunumuna değiştirildi. SLI çoklu GPU sunumu için en az iki grafik kartı gerekir.
bu mesaja bakılırsa 2 tane ekran kartımı almam gerekiyor yoksa bununla ilgili güncel yazılım yüklersem sorunum hallolurmu. Ekran kartımın modelide Asus Nvidia Geforce 7300 LE imiş buluncaya kadar sinir oldum ya :(
lütfen yardımcı olun yaaaa :(:(:(:(
Ya bir sorunum var ya :(
anladığım kadarıyla zamanında SLI yapılmış ama sonra kartlardan biri çıkarılmış ve SLI modu düzeltilmemiş.sen şimdi nvidia denetim massasına gel-3d ayaralrına tıkla altta performans başlığı altında slı yapılandırmasını kura tıkla sağ üst köşede varsayılanları yükleye bir bas bakalım bişey değişecekmi
http://forum.darkhardware.com/viewtopic.php?p=915757
anakart ne?yazsaydın?
---
Problem anakart ayarlarından olmalı. BIOS ayarlarında SLI ile ilgili bir bölüm bulunmalı. Burada SLI sistemi etkin olarak ayarlanmış olabilir. Böyle ise tekli sisteme (SLI disable) göre ayarlayarak bu uyarının önüne geçilebilir.
(alıntı)
valla ne olduunu anlamadım ama sanki bi bilgilendirme mesajına benzemiş baksana son cümle öle gibi bi şey ama bnde noldunu anlamadım bi pc ciye sor
blackhawkmilan31anladığım kadarıyla zamanında SLI yapılmış ama sonra kartlardan biri çıkarılmış ve SLI modu düzeltilmemiş.sen şimdi nvidia denetim massasına gel-3d ayaralrına tıkla altta performans başlığı altında slı yapılandırmasını kura tıkla sağ üst köşede varsayılanları yükleye bir bas bakalım bişey değişsöylediklerini yaptım ama maalesef değişen bir şey yok ama duyarlılığın için tşk.lerviking20http://forum.darkhardware.com/viewtopic.php?p=915757arkadaşlar sorun ekran kartında anakarttan değil ya :( yinede tşk.ler
anakart ne?yazsaydın?anakarttan değildir ya :( markası gigabyte 945 cdnin üzerinde öyle yazıyor
---
Problem anakart ayarlarından olmalı. BIOS ayarlarında SLI ile ilgili bir bölüm bulunmalı. Burada SLI sistemi etkin olarak ayarlanmış olabilir. Böyle ise tekli sisteme (SLI disable) göre ayarlayarak bu uyarının önüne geçilebilir.
(alıntı)
arkadaşlar lütfen bişey yazınya hala sorunumu çözemedim ya ben ne yapıcam şimdi
BIOS'tan SLI ayarı varsa onu kapatmanı öneririm..
Bu mesaj sisteminde hiç bir sorun yaratmaz. Kurtulmak istiyor san nvidia kontrol panelinin içinde sli modu ya da tek kartlı modları gösteren menüler var, oradan sli modunu disable edebilirsin.
arkadaslarinda belirttigi gibi nvidia suruclerinden yada BIOS ayarlarindan SLI modunu kapatman gerekir. ekran kartiyla hicbir ilgisi yok bu durumun. tamamen anakartinla ilgili. eger sistemin toplama ise toplayan kisi 1. PCI-E yerine 2. sine baglamis olabilir ekran kartini. bu yuzden digerini arar. bu durumda ekran kartini Secondary Slot dan alip, Primary slota baglarsan sorun duzelir. SLI nvidia nin cift ekran karti kullanmana olanak saglayan teknolojisidir.
genelde yukarida olan Primary(Birincil) slottur. ve anakart uzerinde yada kitapciginda yazar. asagidaki linki incele:
egemengigaarkadaslarinda belirttigi gibi nvidia suruclerinden yada BIOS ayarlarindan SLI modunu kapatman gerekir. ekran kartiyla hicbir ilgisi yok bu durumun. tamamen anakartinla ilgili. eger sistemin toplama ise toplayan kisi 1. PCI-E yerine 2. sine baglamis olabilir ekran kartini. bu yuzden digerini arar. bu durumda ekran kartini Secondary Slot dan alip, Primary slota baglarsan sorun duzelir. SLI nvidia nin cift ekran karti kullanmana olanak saglayan teknolojisidir.malesef o dediğiniz anakarttan değil benimki açtım içinede baktım ve hala bilgisayar kitliyor ve resetliyor maalesef ya lütfen yardım edin yagenelde yukarida olan Primary(Birincil) slottur. ve anakart uzerinde yada kitapciginda yazar. asagidaki linki incele: