arkadaşlar fanlara nasıl yağ sürülür?Yağlar internette satılıyormu?
Nasıl yağlama yapılır,fanların hangi tarafı yağlanır?
Yağ sürme olayı
- 1
- 2
Fanın hava üfürdüğü taraftaki etiketini yani mil yatağının göründüğü yerdeki etiketi kaldırcan
FAnı fişi çekikken yağlıycan(Yani mil yatağına birkaç damla)daha sonra taşan olursa pamukla veya peçete ile silcen.etiketi geri yapıştırıptakcan fanı.Eğer etiket yapışmaz olursa siyah elektrik bantlerıyla da kapatabilirsin o yuvayı.
fanın elektronik sistemine zarar vermezmi yağ?
Benim kullandığım bir yağ vardı PHILIPS marka bir yağdı sprey gibi çok ince bir yağ sürtünen aralara kolayca girebiliyor ama bir ismi vardı şuan aklıma gelmiyor....
bende p233 mmx vardı bende işlemcinin fanını yağladım ve hiç ses çıkmıyodu sanki , tabi 1 kaç ay sonra blgisayar kitlenmeye başladı.niye mi ; fandaki yağa gelen tozlar yapışıp kalmış ve zamanla katranlaşmış bi müddet sonrada fanın dönmesini engellemiş.
eyüp senin dediğin yağlar da böyle bi problem yaratabilir mi ? "yok bişey olmaz" diyosan yağın ismi =?
Benim dediğim yağda kir toplama gibi bir olay olay shehsuvar kardeş ama markası dediğim gibi PHILIPS te zaten onlarında bir iki çeşidi var kırmızı açıkmavi renkte kabı olan. Adı aklıma geldiği zaman yazarım buraya...
Philips Contact Cleaner senin dediğin eyupkork kardeşim.Aynı spreyden ben de de var.
Açıklaması ise yağlı sprey de denebilir.
peki n kadar işe yarıyor ? (Philips Contact Cleaner)
arkadaşı yağ pek öneli değil valla ben normal ayçiçek yağı kullandım bir sorun olmadı ve problemim çözüldü
contak cleaner yada diğer ince motor yağları en basiti plastik şişelerde satılan dikiş makinası yağları oalbilir ama benim önerim fanın pervane kısmını dikkatlice çıkarıp temizleme spreyi ile temizledikten sonra iyice kurulayıp takmak. yağlar üzerinde toz birikimi yapabiliyor. bu ev kullanıcıları için o kadar önemli değil belki toz ortamı fazla yok ama cafe işleticileri için en iyi çare....
onursa bilmiyorum ama pc den nekadar anlıyorsun....ilk olarak kaçtane fanın var bilmiyorum işlemcinin üzerindeki fanı önce çıkar daha sonra tan ortasındaki etiketi sök ortasında bilyesi vardır. fırca yada benzeri bişeyle tozunu al.ve oraya ince yağ dök elinle fanı bi kaç kere döndür.daha sonra etiketi kapa ve tekrar yerine tak.. zaten farkıda göreceksin.......
mutlu67onursa bilmiyorum ama pc den nekadar anlıyorsun....ilk olarak kaçtane fanın var bilmiyorum işlemcinin üzerindeki fanı önce çıkar daha sonra tan ortasındaki etiketi sök ortasında bilyesi vardır. fırca yada benzeri bişeyle tozunu al.ve oraya ince yağ dök elinle fanı bi kaç kere döndür.daha sonra etiketi kapa ve tekrar yerine tak.. zaten farkıda göreceksin.......ewt bole yapılıo,bu yagları almaya gıderken ne dıcez?
elmarıfeti birazda yada fan gitmişşe yapcak bişey yok bizde yapcak bişey yok kısmı oldu yada yetenek yok kardes yagı surduk aynı sarkıyı mırıldanıyordu fan
turksoftwareBu iş için özel bir yag yok.Kimi makine yagı sürüyor kimis gres yagı sürüyor.mutlu67onursa bilmiyorum ama pc den nekadar anlıyorsun....ilk olarak kaçtane fanın var bilmiyorum işlemcinin üzerindeki fanı önce çıkar daha sonra tan ortasındaki etiketi sök ortasında bilyesi vardır. fırca yada benzeri bişeyle tozunu al.ve oraya ince yağ dök elinle fanı bi kaç kere döndür.daha sonra etiketi kapa ve tekrar yerine tak.. zaten farkıda göreceksin.......ewt bole yapılıo,bu yagları almaya gıderken ne dıcez?
ufuksturksoftwaresaol kardes...Bu iş için özel bir yag yok.Kimi makine yagı sürüyor kimis gres yagı sürüyor.mutlu67onursa bilmiyorum ama pc den nekadar anlıyorsun....ilk olarak kaçtane fanın var bilmiyorum işlemcinin üzerindeki fanı önce çıkar daha sonra tan ortasındaki etiketi sök ortasında bilyesi vardır. fırca yada benzeri bişeyle tozunu al.ve oraya ince yağ dök elinle fanı bi kaç kere döndür.daha sonra etiketi kapa ve tekrar yerine tak.. zaten farkıda göreceksin.......ewt bole yapılıo,bu yagları almaya gıderken ne dıcez?
kadirkayikelmarıfeti birazda yada fan gitmişşe yapcak bişey yok bizde yapcak bişey yok kısmı oldu yada yetenek yok kardes yagı surduk aynı sarkıyı mırıldanıyorduBen bu yağ sürme olayını denedim inanılmaz farketti.Eski pc'nin fanı çok ses çıkartıyordum.Sürekli temizlediğim halde sorun devam ediyordu.Gres yağını sürünce sorun ortadan kalktı.Son Düzenleme: Karadavut ~ 13 Ağustos 2006 18:47
şunu da belirteyim . yağlı kontak sprey kullanarak orjinal intel işlemci fanını yağlamıştım, yeni aldığım bu fan fazla ses yapıyordu .5 - 6 ay sonra fan bozuldu ve tamamen durdu.ve acı son no rpm yes high temperature
Fazla yanmamış yemek yağları ya da kullanılmamış mısır özü yağları da olabiliyor :) Ben ikisiyle de denedim, derdime çare buldum.Aklınızın bir köşesinde bulunsun yani illaki gres ya da makine yağı şart değil.
Hoşçakalın.
oo uyuyorsunuz ona ancak gres yagı surmek gerek makina vsvvs hava vede iler tabana inip pervane donmesini zamnal sıfırlar anıyacanız içimni acın perane yanlarını temizleyin takınca oraya gres doldurun kapayın
vazelini al biraz su ekle suyu çok fazxla kaçırma vizikositesini düşür yağın ve onu fanın içindeki rulmana yay elinle bir kaç ur döndür ve etrafını sil sonra tak faydasını göreceksin
trinity dostm vazelin su geçirmez bir petrol ürünüdür vazelinin viskozitesini su ile nasıl arttıroyrsun saçmalamışsın sen. milli fanlara sürülebilecek en harika yağ araç motor yağlarına eklene bir zamanlar double up reklamından bıktığımız kaydırıcıdır. çok kalın fakat biraz akışkandır. bir damlanın yarısından daha az bi miktar fan miline sürün. fazla sürerseniz yağın direnci fazla olur ve fan yavaş döner. çok az yeterli. fan mili ısındıkça yağda gevşicek ve fan optimum devrinde dönecektir. elbette vazelinde fanların orjinal yağıdır fakat vazelinin bilimsel adı silikon gresidir. çok yapışkan ve kesinlikle su geçirmez harika bir maddedir.
- 1
- 2