ben vistaya geçeli 2-2,5 hafta oldu 20gblik yer doldu? yüklediğimde 7.5 gb idi doğru düzgün pro da yüklemedim (xpde yüklediğimin 5de 2si değil..) güncelleştirmelerden sonra C doldu.. nitcez şimdi?
yahu vista bana yer bırakmadı..?
gözden ırak olursa cevaptan da ırak olur deyu düşündüm..
Sistem geri yüklemeyi kapatın epeyce yer açılacaktır. Her ne kadar 10 gb deselerde vista için 20 gb gerekli.
arkadaşlar aynı durumdan ben de dertliyim.silme işlemini nasıl yapıyorsunuz yani nereler siliniyor.bu güncellemeler deli etcek artık.
"Sistem Geri Yüklemeyi" kapatmak büyük oranda yarımcı olacaktır khramn'ın dediği gibi. çünkü vista'daki sistem geri yükleme; her gün bilgisayar çalıştırıldığında, her güncelleştirme yüklendiğinde/kaldırılıdığında, yeni bir yazılım yüklendiğinde/silindiğinde otomatik olarak devreye girer ve birçok şeyin yedeğini alır; buda patır patır boş alanları götürür tabi.
sorun geri yüklemeden kaynaklanıyordur.
her bir yüklemede(update gibi küçük olsun ya da program gibi büyük boyutlu olsun)
sistem geri yükleme, bir geri yükleme noktası olur. bunlar biriktikçe de gb larca yerini harcarlar.önerim;
geri yüklemeyi kapatmaman,eski noktaları silmendir: c>sağ tık>özellikler>diski temizle>tüm kullanıcılar>diğer seçenekler>sistem geri yükleme ve gölge kopyalar>temizle>tamam
arkadaşlar siz bi tanesiniz, hepinize ayrı ayrı teşekkürler..
dostum tune up gibi yazılımları kullan işe yaracaktır...
arkadaşların dediklerini yap ccleaner ile sistemi bi güzel temizle bi de windowsun disk temizlemesiyle de herşeyi açıp temizle.
hardiskinde bayaı yer açılacaktır.
vistadan kurtulma kalsın
xp den win 7 ye upgrade yok üzülürsün sonra
vistadan yükseltirsin windows 7 ye mutlu mesut yaşarsın