Arkadaşlar başlıktada gördüğünüz gibi overlock sınırlarını zorlamak istiyorum.Ancak sizlerin yarımıyla bunu gerçekleştiricem.Arkadaşlar bende 2.8 celeron işlemci 512 mb ddr işlemci var ve artık bu sistem bana yavaş geliyor.Bu yüzden overlcok yapmaya karar verdim.Anakartım asus p4p800-s.Anakartın bıosundan biraz oynamalar yaptım.İşlemciyi 3.0 ghz yaptım.Burada bir sorun çıkmadı ancak 3.4 yapmaya kaltığımda overlock hatası veriyor ve kilitlenmeler yaşıyorum.Ve ayrıca açılışta res atmalar felan oluyor.Ben ısıdan süphe ettim ancak sısda neredeyse hiçbir değişme olmuyor.Bilgisayarın 2.8 ghz halindeyken işlemci sıcaklığı 65-70-80 arasında değişiyor.3.0 veya 3.4 denemelerinde yine aynı sıcaklıklarda kalıyor.Bu kilitlenme ve res sorunları nerden kaynaklanıyor?Ben mi bir yere hata yapıyorum?.Yoksa ben işlemciyi çok mu zorluyorum?Yoksa ocerlock yaptığım sistem mi yetersiz? Bu sorulara bir cevap bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.
Yanana kadar overlock!
öncelikle bu ısıslar zaten normladen biraz fazla aslında.
reset atmasının sebebii büyük bir ihtimal güç kaynagın yetersiz kalıyordur yada işlemciye yeteri kadar voltaj vermiyorsundur.
İşlemci ile birlikte ramlerde o.c oldugu için ramlar ddr belki onlarda kaldırmıyor olabilir.
Yeteri kadar voltaj arttırdın değil mi ?
Ayrıca sonradan farkettim.67-70-80 falan diyorsun.Normal bir sıcaklık değilki.Kasacak haliyle,reset atmasıda normal.Kaldı ki Celeron...
Bence hıc kasma caavar yapiyim derken ölüsünü alırsın işlemcinin.
Sorunun kaynağı çok büyük ihtimalle OEM RAM..
Eğer tahminim yanlışsa belirtirsin markasını..
Ayrıca RAM'in hızını da belirsen fena olmaz.. 333Mhz ise işin zaten zor.. OC ile RAM 400'ü geçince bir de OEM ise iletişim kopar zaten..
Celeron işlemcilerle çok yüksek saat hızlarına ulaşılabilir ama bu performansa aynı oranda katkı yapmaz.. İstersen 6 Ghz yap, soğutmasıyla vs.. kesinlikle performans farkını hissetmeyeceksin bile.. %10 performans artsa iyidir..
burakesan_1993bende 2.8 celeron işlemci 512 mb ddr işlemci var ve artık bu sistem bana yavaş geliyor.Bu yüzden overlcok yapmaya karar verdim.Bu sistemin sana 512 Ram ile yavaş gelmesi çok doğal.. Zaten açılıştaki programlarla, sistem kullanımı ile doluyordur.. Ayrıca bu emektar sistemine işlemciye OC yapıp çok büyük hızlanma bekliyorsan yanılıyorsun; bunu belirtmeden edemiycem.. O emektar anakart ve üstüne en sağlam soğutma ile 6 Ghz yapsan bile HIZLANMAYACAK emin olabilirsin, 6Ghz olsa bile çok uzun süre o sistem açık kalmayacak emin olabilirsin..Son Düzenleme: CU_GS7 ~ 12 Ocak 2008 02:15
sorun voltajla ilgili olabilir zaten power ın kaldırmıyorda olabilir 512 ramle bu iş zaten zor.
ramin miktarı overclock un başarısını etkilemez , ramin hızı ve çift-tek kanal oluşu etkiler.
p4p800 varsa eski bi işlemcin vardır herhalde eski seri pentium 4 lerden o işlemciler overclock yapıldığında genelde bir süre sonra yanar sınırı aştıysan ki sınır da çok küçüktür ek bir soğutucu almadan