Devlet ve özel kurumlar artık e-faturaya geçti bunun asıl amacı teknolojiyi kullanmak veya kullanıcıya kolaylık sağlamaktan çok zarflama baskı ve posta masrafından kurtulmak için yapıldı.
Ve artık müşteri sayısına göre orantılı olarak kasadan çıkan giderleri daha az.
Bir Turkcell'in kasasından çıkan toplam fatura ve posta masrafı aylık 100 milyar,buna baskı maliyeti dahil değil.Bir de bu rakam hazır kart sahiplerine posta yoluyla herhangi bir evrak gitmediği halde bu kadar.Bir de onlara evrak postalansa masraf 3 katına çıkacak.
Artık e-fatura ile bu masraftan kurtuldular
Cayır cayır bizi arayıp e-faturaya geçirmek istemeleri bu yüzden.
Bir de ah çektikleri bir durum var ki her müşterinin e-posta adresi ve internet ile ilişkisi yok ülkemde.Bu yüzden dertliler.Telefon şirketleri faturayı telefona göndererek olayı çözüyor ama bankalar bu yüzden biraz sıkıntılı
Hadi tüm bunlara eyvallah iyidir e-fatura diyelim amaaaaaa.....
Ama bir de doğru adrese gitmezse
Düşünün eşimin üzerine ttnet aboneliği olmamasına rağmen adına düzenlenmiş ttnet faturası mailine gönderiliyor.
Bugün de bana Yozgat'ta yaşayan bir Vodafone abonesinin faturası gönderildi.
İşte ben bunu Vodafone'u arayıp bildirmezsem bu fatura her ay bana gelecek.
Bir de bizim adımıza gelmesi gereken ama hiç gelmeyen faturalar var.Kimbilir o faturalar kime gidiyor.
Ve kimsenin benim kadar umursadığını zannetmiyorum.Kime ulaşıyorsa o kişi bakıyor veya bakmadan siliyordur.
Buradan bu faturaları gönderen bu işi başlatan şaşkın yetkililere sesleniyorum.Bizi bu kadar birbirimize şeffaf hale getirmeyin.Teknoloji facebook msn derken zaten kimin eli kimin cebinde muhabbeti ile akraba olmuştuk bir de başımıza bu çıktı.Bizi bu kadar içiçe sokmayın.Türk insanı bu kadarını kaldırmaz
Ondan sonra dolandırıcılık diye döner durursunuz tepemizde.
Bir işi yapamıyorsanız bunu da kabul etmeyi bilin.
Eski adres sistemi daha iyiydi.Bir harfi farklı da olsa o zarf kapınıza gelirdi.
Ama mail sisteminde bir harf yanlış olsa Yozgat'a gitmesi gereken Fatura İstanbul Zeytinburnu'na düşüyor.
Bir de bunun yasal durumu var;hiç alakan olmamasına rağmen adına düzenlenmiş ve sana hiç ulaşmamış bir e-fatura yüzünden borçlu çıkarılabilir.Hatta mahkemelerde hüküm bile giyebiliriz.
Burası Türkiye Ehliyeti olmayan adama trafik cezası kesiliyor.
E-devlet konusuna zaten hiç girmeyelim hiçbir sitelerinden sorguladığınız şey doğru çıkmıyor.Araç borcu sorguluyorsunuz ödemeye gittiğiniz de sizden 200 lira fazla isteniyor,
MEB sitesini öğrenen zaten doktora yapmış gibi oluyor diploma az gelir......
Bu örnekler ve liste çooook uzun....
Teknolojiyi kullanmayı bilmeyen ülkemin yetkilileri biraz dikkat.....Beceremiyorsanız yapmayın
Fatura işinin sorumluluğunu üzerinizden atmış görünüyorsunuz.Faturalar e-posta adresime ulaşmıyor deyince de kabahati bize atıyorsunuz.Adres değişikliği yapmamış olmamıza rağmen,adres değişikliğinden biz sorumluymuşuz ya...
Allah sizi bildiği gibi yapsın;bizi de sizden korusun...
Vodafone tarafından dijital olarak imzalanmış orjinal fatura;Kimindir bilinmez. Yarın telefon ederim,her kimse mağdur olmasın...
[url=http://img69.imageshack.us/img69/3388/ekranalnts2i.jpg][/url]