arkadasın bırı 1 tb harıcı harddıskımı bıcımlendırdı 1 aydır nette arastırıp ındırmedıqım program kalmadı ne yaptıysam nafıle bana yardım edebılecek varsa sevınırım sımdıden tsk ederım...
yanlışlıkla harici harddisk biçimlendirme
Dsyalarını geri mi getirmek istiyorsun
eğer öyleyse
1. Şart Diski biçimlendirdikten sonra asla kullanmamak, hatta fişe doğrudan asılıp elektriği kesmek
2. Şart Diski kasadan sökmek ve başka bir kasaya Slave olarak bağlamak
3. Şart 3. parti bir yazılım kullanmak,
örneğin PC Inspactor File Recovery
harddisk başka pc'de biçimlendirildi üzerine herhangi bişey yazılmadı fakat internette önerilen çogu programın full versiyonunu denedim nafile hiçbirşey bulamadım :(
şuan recovery my files diye bi programı deniyorum ama ondanda ümitli degilim...
recebow işe yararsa hayatımda en çok duayı sana edicem ;)
my files'ı denedim hangi uzantılı verileri kurtaracagını seçip aratıyorsun ama bişey çıkmadı =(
arkadasın bırı 1 tb harıcı harddıskımı bıcımlendırdı 1 aydır nette arastırıp ındırmedıqım program kalmadı ne yaptıysam nafıle bana yardım edebılecek varsa sevınırım sımdıden tsk ederım...İşine yarayacak şey dosya kurtarma değil. Dosya sistemini kurtarman gerekiyor. Ancak bu sayede dosyalar geri gelir.
viking20 nin açtığı partition kurtarma konuları var. Arayıp bulabilirsin. Ayrıca aşağıdaki sayfayı da incele:
Evet. 2 program var işi en fazla yarım saatte (hdd 500'den azsa 15 dk, sizinki gibi 1tb ise 30 dakika civarında biter sanıyorum) tamamen ve sanki silinmemiş gibi geri getiren.
Biri @Active Partition Recovery, diğeri Acronis Recovery Expert. Acronis güncellenmiyor uzun süredir ama geri alınacak partisyon boşsa işi çok çok kısa sürede başarıyla hallediyor. Active ise hala güncellendiğinden Acronis yerine kullanılabilir, özellikle Acronis'le geri getirilecek partisyon bulunamadığında. Her ikisinin de tam sürümü gerekli tabi.
Dipnot : Harici olarak takmayın sürücüyü, çıkartın kutusundan direkt sata olarak bağlayın sisteme. Hatta bios'tan da ide sürücü olarak gözükmesi ayarını da yapın. Partisyon geri getirici programlar (üsttekiler dahil) ne usb ile ne de sata ile tamamen uyumlu sayılmazlar.
şöyle bir durum var sen 1 tblık bir harddiski kurtarmak istiyorsan ayrıca boş 1 tb alana daha ihtiyacın var
kurtardığın diski hedef olarak gösterirsen hata alırsın
Biçimlendirme veya hdd nin RAW olma durumlarında herhangi bir işlem (biçimlendirme veya Yeni bölüm oluşturma) yapmadan sağlam partition recovery (partition wizard home edition-hiren boot içeisinde geliyor) uygulaması ile diski formattan önceki haline geri getirilebilir.
profesyonel destek almak isterseniz tavsiye firmaveri kurtarma firması size yardımcı olur.