merhaba arkadaşlar sorun değil de kafama takıldı yapabilirmiyim aceba diye bilgisi olan varsa yazsın lütfen
bende faks modem var takılı aynı zamanda aynı hat üzerinden telefonla konuşup faks modemle faks alabilirmiyim alabilirim onu biliyorum ama
modemin sesi telefona yansıyor o yansıma sesini kaldırabilirmiyim aceba
onu merak ettim teşekkürler
Yapabilirmiyim Aceba
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
210 mesaj
merhaba arkadaşlar sorun değil de kafama takıldı yapabilirmiyim aceba diye bilgisi olan varsa yazsın lütfenbence faks modem hakkında bilgisi olan üye vardır da konu yanlış yerde ondan verim alamadınız aötığınız konudan bence
bende faks modem var takılı aynı zamanda aynı hat üzerinden telefonla konuşup faks modemle faks alabilirmiyim alabilirim onu biliyorum ama
modemin sesi telefona yansıyor o yansıma sesini kaldırabilirmiyim aceba
onu merak ettim teşekkü
Kapalı Hesap
230 mesaj
Faks Alabilirsin evet. Fakat Telefonla konuşmak derken 2 işlemi bir arada yapman zor. Faksı da bilgisayarda ek bir yazılımın var ise printer dan döküm olarak alabilirsin diye biliyorum. Tabi çok eski bir aygıt :=) ben bu şekilde bir kullanıma girişmedim hiç. Konuşma konusunda fax modemde 2 jak vardır. Eğer Modem internete bağlı değil ise ( ya da bağlı iken telefon açılırsa net kopar ) telefonla görüşme yapman olası. Diğer şekilde faks sen telefonla konuşur iken gelir mi orası meçhul. Çünkü dial-up bu sanmıyorum ben. Evinde bence bir dene. Bir taraftan telefonla görüşüp diğer taraftan eğer evinde başka bir hat ve faks ın mevcut ise denemende yarar var. Hem bizlere de ışık tutmuş olursun bu anlamda. Kolay gelsin. Saygılarla...
Kapalı Hesap
230 mesaj
benim demek istediğim telefon çaldığında modemde ses çıkartıyor ve modemin sesi telefona yansıyor o yansıyan sesi telefona yansımaması için ne yapmam
Bunun için bir çözüm sadece Splitter ile olur kanısındayım fakat ADSL için kullanılan splitter lar bu konuda iş görür mü bilemem. Çünkü ADSL deki splitter data ve telefon görüşmesini ayırmak, aradaki paraziti yok etmek için kullanılıyor. yazımda da belirttiğim gibi hiç denemedim. Fakat sen deneyip en azından anlayabilirsin. Saygılarla...