Arkadaşlar ASUS N61VG Markalı bir notebookum var. Daha yeni Liseyegeçtim. Haliyle de çok çalışmam lazım. YGS-LYS sınavları için 12. sınıfakadar hiç durmadan çalışacağım. Bir tek yazları ara vericem. O aylarda dabilgisayarım ile oyun oynayacağım. 4 Yıl boyunca bu laptopumudeğiştirmemeye karar verdim. Size ilk önce sistem özelliklerini söyleyeyim,sonra da planımı söyleyeyim...
Orjinal Windows 7 Home Premium İşletim Sistemi,İntel Core 2 Duo P7450 2.13GHz lik işlemci, 1GB Paylaşımsız Nvidia GT220M ekran kartı, 4 GB DDR2 800MHz lik ram e, 250GB Sabit disk e sahibim.
Şimdi planladığım şey şu, birkaç gün sonra istanbula gidip Thermaltake Massive 23 LX soğutucu ve 500 GB Taşınabilir harddisk alacağım. Oyunlarımı v.b şeyleri harddiske yedekleyeceğim. 4 yıl boyuncada oyun performansımın çok düşmemesi ve bilgisayarım daha çok ısınmaması için ( çünkü şu an cpu-anakart 77 derece ) soğutucu kullanacağım. Zaten okul zamanlarında sadece ödevler ve işler için kullanacağım. Yaz aylarında da oyunları oynamak için kullanacağım. Şu an ki oyunlardaki performanslarımı söyleyeyim:
Devil May Cry 4, Darksiders, Pes 2011, Virtua Tennis 4, Spider-Man Shattered Dimensions, Sims 3 , NFS Hot Pursuit oyunlarını Full HD Ayarlarda
Crysis 2,NFS Shift 2, Call of Duty Black Ops, Assasin's Creed Brotherhood, TDU 2,Fifa 11, Resident Evil 5 gibi oyunlarının bazılarını Çok Yüksek, Bazılarını Yüksek Ayarlarda
Çok rahat bir şekilde CPU 78 Derece iken bile oynayabiliyorum. Böyle bir plan yaptığımda bilgisayarımı 4 yıl boyunca rahat kullanabilir miyim? Zaten üniversiteye giderken de Yeni ve güçlü bir laptop alacağım. Toplama pc falan sevmiyorum. Laptoplar gerçekten daha da çok hoşuma gidiyor. Yani masaüstü kesinlikle düşünmüyorum...
Yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. Mesela Bana Thermaltake Massive 23 LX önermezseniz farklı bir soğutucu önerin. Yeter ki ekran kartını,Cpu'yu ve anakartı iyi bir şekilde soğutsun ve beni çok rahat ettirsin. Şimdiden teşekkürler...