Yapay zekayı ne sıklıkta kullanıyorsunuz?

seto__
14-02-2025, 15:09   |  #1  
seto__ avatarı
OP Yönetici
Teşekkür Sayısı: 43
890 mesaj

Merhaba, son birkaç senedir yapay zeka araçları, özellikle ChatGPT çok revaçtaydı. OpenAI'ı kullanan pekçok farklı araç da mevcuttu. Geçtiğimiz haftalarda DeepSeek'le birlikte bu alanda rekabet daha da arttı. Ama yapay zekayla ilgil hem doğal kaynakların tüketimi ve enerji ihtiyacı hem de güvenilirlik açısından sorunlar var. 

Çevremde genelde yapay zekadan memnun kalan insanlar olsa da ben AI'dan istediğim verimi alamadığımı hissediyorum. Genel geçer şeyler sorulduğunda veriği cevapları yeterli bulsam da (ki bunu basit google aramalarıyla da gayet rahat bir şekile yapabiliyorum) daha spesifik şeyler sorduğumda ya farklı konulara kayan cevaplar alıyorum ya da doğruluğu gayet şaibeli veya eski cevaplar veriyor. Örneğin yazılımla ilgili sorumlarımda genelde olmayan keyword, fonksiyonlarla veya eski librarylerden yaralanıp cevap veriyor. Ya da bir takım kimyasal maddeleri sıralayıp bu listede kımyasal olarak tuz olup olmadığını sorduğumda bağlamdan tamamen bağımsız olarak 'kımyasal tuz' terimini kendince masa tuzu olarak değerlendirip tuz kategorisindeki bileşenleri es geçiyor. Dün de Chip'te yapay zekanın haber doğruluğu konusunda zayıf kaldığına dair paylaştığı bir yazı okudum.

Sizin yapay zekayla deneyiminiz şu ana kadar nasıl oldu?