Arkadaşlar bu sabah kahvaltı ederken evimin karşısındaki parkta yaralı bir martı gördüm içim açıdığından eve aldım pazar günü oldu için hiçbir veterinere de ulaşamıyorum Matının kanadı kırık sarkıyor aşağı doğru uçması çok güç nasıl tedavi ederim bilmiyorum hayvanı incitmeden ne yapsam bir yöntem bilen varsa lütfen acil yardıma ihtiyaç var !!!
Yaralı Kuş(Yardım)
tülbent, sargı bezi veya bu tür ince bir uzun bez parçası ile gövdesinden dolayarak 2 kanadınıda saracak şekilde etrafında dola ve sıkı olmamak şartıyla bağla yani kanatlarını açamasın. kendini veya seni yaralamaması içinde gagasını bağla. eğer yarın sabah erkenden bir veterinere götüreceksen bu geceyi aç geçirebilir, böylece beslemek isterken gagasıyla vereceği küçük yaralanmalardan kurtulursun. ters çevrilmiş bir çamaşır sepedi içinde muhafaza edebilirsin :) üzerinide bir çarşaf ile örterek etrafındakilerden ürküp kendine zarar vermesini ve kaçışmasını önleyebilirsin.
kolay gelsin.
tülbent, sargı bezi veya bu tür ince bir uzun bez parçası ile gövdesinden dolayarak 2 kanadınıda saracak şekilde etrafında dola ve sıkı olmamak şartıyla bağla yani kanatlarını açamasın. kendini veya seni yaralamaması içinde gagasını bağla. eğer yarın sabah erkenden bir veterinere götüreceksen bu geceyi aç geçirebilir, böylece beslemek isterken gagasıyla vereceği küçük yaralanmalardan kurtulursun. ters çevrilmiş bir çamaşır sepedi içinde muhafaza edebilirsin :) üzerinide bir çarşaf ile örterek etrafındakilerden ürküp kendine zarar vermesini ve kaçışmasını önleyebilirsin.Denemeye çalışacam umarım olur yarına çıkarsa hertürlü kurtulur zaten tek isteyimde o eve getirmesi çok zor oldu o yönden alıştım zaten bakalım dahada yoracakmı ilk iş gagasını sıkmadan bir bağlayıp sargı bezi yöntemini uygulayım ;) ilgin için sağol dostum
kolay gelsin.
Bana denk gelmiyor böyle bişey :). Sayılı insanlardansın umarım iyileşir. :)
Vicdanım el vermiyor malesef o an inanın kuşu alırken etraftaki insanlar öküzün tirene baktığı gibi bakıp hatta küstahça "kafasını kopar at" git pişir ye" "iyi avcı" gibi terimler kullandılar bunları gördükçe gerçekten ne kadar da içler acısı halimiz oldunu görüyorum benim ben o fotoğrafçı gibi yapamadım malesef orda o çocuğu bırakıp gitmesi ve sonrasında intahar etmesi bunlar tamamiyle kişinin yetişmesiyle ilgili ve bazı şeyleri erken almasıyla ilgili damarlarımda bu kan dolaştıkça ben bu gözlerin gördüğü eksiklikleri gidermek için elimden geleni yapacam umarım herkes olmasada birçoğuna "banane" dememe alışkanlığı kazandırır...