Arkadaşlar benim sorunum şu Windows 7 Ultimate 64 bit işletim sistemi kullanıyorum.
Donanım olarak toplam miktarı 4096 mb ram' e sahip olmama rağmen resimde görmüş olduğunuz gibi kullanılabilir miktar belirtiyor... Tıpki 32 bitte ki gibi sisce ne yapmam lazım.
Yardım: 64 Bit Win 7 Ram sorunu ?
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.bir arkadaşımız şöyle demiş buyrun okuyun
( Sorunun nereden* kaynaklandığını buldum.
Bazıları bilir çalıştır>msconfig>boot menusunde boot u çift işlemci ve boot için nekadar bellek ayıracağı seçenekleri mevcut.
Hızlı boot için bu ayarları genelde yapardım ve gene yaptım 2gb RAM de sorun vermeyen bu yöntem nedense 4gb için sorun veriyor.
İşlemci seçeneği varsayılan için 1 dir ben 2 yapıyorum bellek ise 0 dır ben full bellek kullanmasını istiyorum ve ayarları buna göre yapıyorum. İşlemci seçeneğinde sorun vermeyen Windows bellek ayarlarından sonra sanki 32 bit işletim sitemi gibi davranarak var olan belleklerimi ne kullanabiliyor nede bi oyun açmak istediğimde oyuna yeteri kadar bellek ayırabiiyor.Bu da bana Windows açılış yöneticisinin 64 bit işletim sistemlerinde dahil 32 bit çalıştığını gösteriyor.Yani öve öve bitiremediğimiz windows 64 bit lik açılış yöneticisi dahi kullanmıyor )</
gelişmiş önyükleme seçeneklerinde bellek üst sınırı 0,damı ?0 dı 4096 yaptım uygula tamam dedım tekrar bılgısayarımda sag tıkla özelliklerden aynısı yazdı önyükleme seceneklerine tekrar geldıgımde yıne eskısı gıbı 0 oldugunu gordum yanı ısaretleyıp 4096 uygula tamam desemde olmuyor. 0 da suan
0 dı 4096 yaptım uygula tamam dedım tekrar bılgısayarımda sag tıkla özelliklerden aynısı yazdı önyükleme seceneklerine tekrar geldıgımde yıne eskısı gıbı 0 oldugunu gordum yanı ısaretleyıp 4096 uygula tamam desemde olmuyor. 0 dauygula tamam demeden önce TÜM ÖNYÜKLEME AYARLARINI KALICI YAP işaretini seçiyormusunuz ?