[ YARDIM ] bağlantı hatası

mahmut45
11-01-2011, 19:50   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
18 mesaj

mrb arkadaşlar airties-rt206 modemim var. 192.168.2.1 adresine giriyorumkullanıcı adı ve parola sorulan sayfa gelmiyor yükleniyor diyip duruyo 1 günbeklesen bile açılmıyor pc ye format atınca düzeliyor ama 2-3 ay sonra hepaynısı oluyor bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir? acaba ethernet driverinitekrar yükleyince sorun düzelirmi? masaüstü pc de giriyodu bozuldu leptaplagiriyodum oda gitti ben ne yapacam şimdi yardım edin..sayfa bir türlüaçılmıyor kullanıcı adını admin ttnet şeklinde yazınca oluyordu ama işte osayfa açılmıyor yükleniyor diyip duruyo sorun adslde değil pc nasıl düzelticemyardım edin.
ana pc deki kullanıcı komşu beni engelliyor olabilirmi öyle bir özellik var mıbu modemde?

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 11 Ocak 2011 22:12
enestalha
12-01-2011, 14:44   |  #2  
enestalha avatarı
Yıllanmış Üye
198 mesaj

modeme ping atabiliyor musunuz?
modemi direk pc veya laptopa ethernet kablo ile baylayım ping atın. bakalılm modem çalışıyor mu?
gerekirse kullandığının ethernet kablosu dışında başka bir ethernet kablosu ile deneyin.

peki laptop ile başka bir yerde internete bağlanmayı denediniz mi? denediniz se sonuç olumlu mu olumsuz mu?
eğer olumsuz ise büyük olasılık virüs yemişsinizdir.
farklı yerde internete bağlanabiliyorsanız  iki ihtimal var:
1 ethernet kablosu arızalı.
2 modem arızalı veya resetlenmesi gerekiyor.

ama 2 ayda bir pc ye format atınca düzeliyorsa, pcnin virüs yemişolma ihtimali güçleniyor.

ceza__ceza
12-01-2011, 17:51   |  #3  
Yıllanmış Üye
175 mesaj

Elle IP vermişseniz otomatik ıp yi seçin .
bu arada yanılmıyorsam bu modemin web arayüzüne 192.168.2.1 ile giriliyordu.
denersiniz ...