Arkdslar bn adsl kullanıcısıyım normalde 8 mbps net hızım olması gerekirken pc de 2 mbps görünüyor neden böle oldgnu anlayamadım aceba modemim 8 mbps hızı kaldırmıyormu (modemim ZyXEL prestige 600 series ) yardımlarnız icin smdiden tskrler...
[ YARDIM ] bağlantım neden yavaş
eğer tarifeniz net limitsizse dikkat ettiyseniz peketin hızı 8mbps değil 8mbps'ye kadar. yani hız çeşitli faktörlere dayanarak artıp azalabilir. ancak sanırım 1mbps in üstünde olması şartı var tabi. eğer aylık kullanımınız 15gb'ı aşarsa 512kbps'ye düşüyor internet hızı
bende 8 mb hıza kadar netlimitsiz kullanıyorum. bulunduğum yer santrale uzak olduğu için ancak 2 mb hız kullanabiliyorum. santrale uzaklığın internet hızını etkiler ve ne kadar uzaksan o kadar yavaş olur. ama sistemini taratmanda fayda var,vürüs ve casuslarda internet hızını düşürür.
sağ altta bulunan internet yerinin üzerine gittiğinizde cıkan yerdeki 2mbps yazısımı ? yoksa testlerdeki falanmı.
tarifem işyerim net 4 paketi. ewt sağ altta 2 mbps hız yzıo test fln diil yani arkdslar
sağ alttaraftan baktım dediğin kablosuz ağ simgesi olmasın orada 2 Mbps yazıyorsa sinyal seviyenin az olduğundan kaynaklanır modem kesinlikle 8 Mbps destekliyor hattının hızını http://www.speedtest.net/ test edebilir yada modem arayüz ekranına ulaşarak bakabilirsin hattın kaç Mbps de oturuyor diye.