Merhaba;
Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var arkadaşlar. Kusura bakmayın ama sorunumu ve süreci tam olarak anlayabilmeniz için biraz uzunca bir anlatım yapacağım, teşekkürler anlayışınız için:
ACER TravelMate 2420 ikinci el laptop aldım. Başta WinXP yüklüydü ve BIOS'unda şifre girildiğinden, BIOS'a girip ayar değiştiremiyorum ve bir türlü şifreyide sıfırlayamadık.
Dediğim gibi başta XP yüklüydü ve Win7 kurmak için DVDden başlamak için boot menüsü olmadığı için HDD'yi çıkarıp harici olarak formatlamak istedim. Böylece sistem yüklü olmadığından otomatik DVD'den başlatabiliyordu (daha öncesinde başka bir HDD ile denemiştim ve dediğim gibi sistem yüklü olmadığından DVD'den başlamıştı).
Ama ne hikmetse HDD'yi söküp formatlayıp (tamamen birleştirip ham hale getirdim) geri taktığımda ne HDD'yi gördü ne de DVD'yi. Ne yapacağımı bilemiyorum şimdi. Ayrıca bunları görmediğinde otomatik USB'dn başlayabildiği için USB'den flashdiskle XP yüklemeyi, harici DVD'den Win7 ve Vista yüklemeyi denedim yine olmadı, HDD ekranında birşey görünmüyor tümünde de.
Şimdi gelelim sadede ve sorulara:
1-) BIOS'a girebilmenin yöntemi var mı (ki BIOS şifresinin saklandığı çipi bile resetlemeyi denedim, olmadı)?
2-) Giremiyorsam HDD'yi tanıtmanın bir yöntemi var mı?
3-) BIOS sıfırlamayı yapan yerler var mı + site ve tel numarları.
Bu konularda bana yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden teşekkür ediyorum herkese. Saygılar...