şöyle anlatayım , dün gece 5 te yattım 5 e kadar da internetimde bir sorun yoktu yani düzgün calısıyordu .
sabah kaktıgımda i.exploreri tıkladıgımda kullanıcı adı - şifre yanlış hatası . şaşırdım acıkcası ne oldu ne bitti . evde tek kalıyorum zaten kimsenin kurcalama ihtimalı yok . girdim modemimin içine ve bir baktım kullanıcı adında ne göreyim ? bana itafen yazılmış bir küfür@ttnet şekilinde bir kullanıcı adı. allahtan sonra yazdım eski kullanıcı adı ve şifremi düzeldi . sizce sebep nedir ? bilgisayarımda virüs oldugunu adım gibi biliyorum. cok zamandır exe hataları alıyorum ve c++ hataları alyorum programlarımda gel gelelim üzerinde calıstıgım biçok proje oldugu için format atmadım dedim çökene kadar yürü ya kulum . virüs programı kullanmıyorum çünkü stüdyo bilgisayarı . bircok programın ses bankalarını vstlerimi virüs die yutuo anti virüsler . sizden yardım bekliyorum , saygılar selamlar.
yardım ! birden adsl kullanıcı adım değişti .. :S
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
5,871 mesaj
Sadece virüsle o kadar kolay olacak birşey değil. Uzaktan remote edebiliyor seni anlaşılan. Formattan başka alternatifin çok zor. Lakin sisteme server kurduysa tamamen temizlemeden uzaktan herşey yapabilir.
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj
birisi modemine girmiş
olmaz öyle şey deme modem arayüzüne şifre koy.
Kablosuz veya kablolu hiç farketmez modem arayüzünü şifre ile koru.
Çünkü çok kolay şekilde girilebiliyor.
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj
:) Aşarıdaki konu başlığı bence herşeyi anlatıyor.
tam demek istediğim de buydu...
Ancak wireless modemleri şifresiz hale getirince modem sahibi ilk bağlantı da bunu anlıyor.Otomatik olarak bağlanamıyor çünkü tanımlı ağı silip yeniden bağlanması gerekiyor.Ama farketmek de geç kalırsa bir bilişim suçlusu olarak yargılanabilir de...
Geçen haftalarda yeni birşey öğrendim ki daha vahim gibi.
Ttnet wifi noktalarından internet'e bağlanmak isteyenler bir siteye yönlendiriliyor ve ttnet kullanıcısı ise ttnet kullanıcı adı ve şifresi (ya da kredi kart numarası isteniyor).
Bu sayede hediye 600 dk'yı kullanmaya başlıyorsunuz.Bu bitince de faturanıza ilave oluyor.
Kredi kartı vermeyeceğime göre bana lazım olan başkasına ait bir kullanıcı adı ve şifre.
İşte bu da girdiğin modemden rahatlıkla alınabiliyor.
Kullanıcı adı zaten yazılı şifreleri noktalayan karakterler ise programlarla gösterilir hale geliyor.
Bir zamanlar kullanıcı adı şifreyle başka bir şehirden bile bağlanabiliyorduk ya ve sonra ttnet bu şifreleri hatta zimmetledi.
EEE ne anladık yine eskisi gibi başkasının şifresini wifi noktalarında kullanabiliyoruz.
Bu gösterdiğin yöntem ile 10 dakikada 15 şifre çalabiliyorsam ne gerek var kredi kartına ve kendi şifremi sisteme girmeme
Bu güvenlik açığından kablolu veya kablosuz hangi tür bağlantıyı kullansanız da modem arayüzünü şifrelemekle kurtlabilirsiniz.
Modemim kablolu giremezler demeyin.Bu yöntem ile TTnet'in size atadığı dış IP'nizden modeminize geliniyor
Yani bir anlamda gerekli portlarınız açıksa ve şifreniz yoksa (default şifre kullanıyorsanız) İstanbul'dan Ankara'da ki bir modeme bile bağlanabilirim.İnternetinizi direk modem üzerinden kullanamam ama maksat lamerlık ise zarar verebilir (bozuk firmware yükleyerek modemi kullanılmaz hale getirebilirim ve emin olun bir firmware'yi de bozmak 1 dk'mı alır) veya yukarıda anlattığım gibi şifrenizi alıp bazı noktalarda kullanabilirim.
Bu yöntem tam lamer işi ve çok kolay çünkü nokta atışı yapılmıyor.Portu açık olan ve savunmasız olan modemler program aracılığı ile belirlediğiniz IP aralığında aranıyor ve listeleniyor.Tamamen tanımadığınız kişilerin modemlerine girmiş oluyorsunuz.
Buradan sonraki aşama da kişi biraz tecrübeli ise gerekli port ayarlamaları yapıp bilgisayara komut önderme ve dış bağlantı işini de trojansız virüssüz yapabilir.
Gerçekten ciddi konudurKonunun özü modem arayüzünü ve wireless'ı parola ile koruyun
Son Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 25 Ağustos 2010 02:52