Yardım: BOOTMGR is missing

ALTAYLAR
11-05-2010, 19:07   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

Arkadaşlar...
Bende Windows 7 Ultimate 32bit yüklü. Bugün PC'de normal takılırken Windows'u etkinleştirme programı diye bir program görüp yükledim. Yükeldikten sonra restart atmam gerektiğini söyledi. OK dedim ve kapandı. PC Yeniden açılırken "BOOTMGR compressed Ctrl+Alt+Delete for Restart" şeklinde bir uyarı aldım. Elimde ayrıca Ubuntu 9.04 deneme Dvd'si vardı. Onu taktım sistemde bir değişiklik yapmadan kullanılabiliyor ve şuan onun sayesinde PC'm açık. Windows 7 'yi kurarken tüm özel sistem dosyalarını D'ye kurdum.(Program Fıles, Wındıws vb.) Yerel Disk C'ye girdiğimde önceden silmiş olduğum XP'tye ait Program Fıles, Wındows kasörlerini gördüm. Hepsini sildikten sonra belki düzelmiştir diyerekten Restart attım. Bu seferde "BOOTMGR is missing ...vs. vs." şeklinde bir uyarı aldım. Halen Ubuntu'dan girebiliyorum PC'me... Lütfen bir yardım...

DEXTER 26
11-05-2010, 19:20   |  #2  
DEXTER 26 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 26
1,018 mesaj

buyuk ıhtımalde kullandıgın urun craclı ıdı ve sen etkınlestırme vs baska bısey yaptın ondan olmus olmalı

Banned
11-05-2010, 19:22   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Proplem sadece boot proplemi olsa neysede siz birsürü dosya silmişsiniz. Nerden biliyorsunuz xp ye ait olduklarını. Windows ortamında D harfi atanmış sürücü ubun tu ortamında C atanmış olarak karşınıza çıkabilir. Ayrıca işletim sisteminiz C de kurulu  olsa bile boot dosyaları D de olabilir veya sistem önyükleme dosyaları D de olabilir. Muhtemelen  böyle bir hata yapmışsınız ki verilen hata uyarısı değişmiş. Önce boot hatası vermiş ki windows 7 dvd sini boot edip başlangıç onarmayı çalıştırsanız düzelirdi ancask sonraki işlemlerinizden sonra mbr hatası vermiş ki buda demektirki sistem ya harddiski görmüyor yada siz önyükleme diskini silmişsiniz. En basit çözümü dosyalarını ubuntu ortamında yedekleyin sonrasında format atın.

ALTAYLAR
11-05-2010, 19:24   |  #4  
OP Taze Üye
8 mesaj

Şİmdi Win7 DVD'sini yeniden takıp kursam sorun düzelir mi yoksa kendi XP'mi mi kullanmalıyım...

Banned
11-05-2010, 19:27   |  #5  
Banlandı
5,777 mesaj
Alıntı: ALTAYLAR  
Şİmdi Win7 DVD'sini yeniden takıp kursam sorun düzelir mi yoksa kendi XP'mi mi kullanmalıyım...
Sorun windows 7 den değilki sizin yaptıklarınızdan kaynaklanıyor. Tekrar kurup kullanabilirsiniz.

ALTAYLAR
11-05-2010, 19:31   |  #6  
OP Taze Üye
8 mesaj

Kardeş!
Ben Windows 7 kurduktan sonra C'yi komple biçimlendirdim... Aylarca bu şekilde kullandım, bilgisayarım ya virüs kaptı yada başka bir şey oldu. Boot dosyaları ile uzaktan yakından hiç bir alakası yok...

Banned
11-05-2010, 20:50   |  #7  
Banlandı
5,777 mesaj
Alıntı: ALTAYLAR  
Kardeş!
Ben Windows 7 kurduktan sonra C'yi komple biçimlendirdim... Aylarca bu şekilde kullandım, bilgisayarım ya virüs kaptı yada başka bir şey oldu. Boot dosyaları ile uzaktan yakından hiç bir alakası yok...
Kardeş !
Nasıl hitap edeceğine karar vermeden önce keşke profilime girip yaşıma baksaydın. Ben sadece sana yardım etmeye çalışan 34 yaşında bir abinim.  Her neyse.

Uzun uzadıya windows 7 nin boot sistemini anlamaya gerek yok sanırım, sonuçta araştırıp geniş bilgiyi rahatlıkla bulabilirsin. Kısaca; windows 7 nin boot dosyaları +  mbr kayıtları kurulu olduğu disk harici bir dike kaydedilir. Bu sisteminizizn D diskide olabilir, ayrıca oluşturulmuş ancak harf atanmamış 100 mb lık bir diskte. Eğer D diskindeyse bu kayıtlar sistem dosyası olarak gizlenir normal şartlarda görünmezler ki ubuntuda görünürler, bu nedenle ubuntuda diğer dosyalarlar birlikte silmiş olabilirsiniz, veya ayrıca 100 mb lık disk oluşturulup buraya kaydedildiyse o diski ve içerisindekileri ubuntuda görebilirsiniz ve silmiş olabilirsiniz. Ayrıca her harddiskte  harddiskin boot olması için aktif sistem diski olması gerekir ki bu windıws 7 de kendinden önceki iwindows sürümlerindeki gibi olmayıp C diski haricindeki boot kayıtlarının tutulduğu disktir. Yani xp yada vistada D diskini silseniz sorun olmaz ancak windows 7 de sistem birdaha açılmayabilir.  İsterseniz harddiskinizi çıkartıp çalışan bir sisteme ikincil olarak takıp disk yaönetiminden bakın diskinizdeki hiçbir disk aktif sistem diski olarak atanmamıştır.

Eğer windows 7 nin kendi dosyalarını silmediğinize eminseniz yukarda anlattığı şekilde harddiski başka bilgisayara takıp disk yönetiminden kendi kurulu olduğu diki aktif olarak atayıp sonrasında harddiski kendi bilgisayarınıza takıp windows 7 dvd yi boot edip başlangıç onarmayı çalıştırarak sorunu çözebilirsiniz. Ancak sıfırdan windows 7 kurmak muhtemelen daha kolay olacağından ve cracklama yaparken oldu dediğiniz için sisteminizde kayıtlı çokta birşeyler olmayacağından size kurtarma seçeneklerini değilde format önermiştim. Uğraşmayın dosyalarınızı yedekleyip basın formatı bence daha çabuk ve kolay olacaktır.

Son Düzenleme: khramn ~ 11 Mayıs 2010 20:51
mancukya
11-05-2010, 21:41   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

Vista ve Seven icin etkinlestirme dalgalari buna sebeb oluyor birtinde sorunsuz sekilde etkinletirme yapabilen bir etkinlestirme araci digerinde acilmamaya sebeb olabiliyor format atacaksin.

kazeeem
21-06-2010, 03:41   |  #9  
Taze Üye
4 mesaj

arkadaşlar bende de vista home premium var ve kurtarma cd isi yok internetten bir recovery buldum fakat onuda cd ye yazdıramıyorum neden bilemiyorum yardımlarınızı rica ediyorum

mcafee23 ayrılmıştır
21-06-2010, 03:57   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

windows 7 dvd si ile sistemi açın bilgisayarınızı onarın seçeneğinden başlanğıç onarmayı seçin.
Bilgisayarınız onarılınca yeniden başlatın

kazeeem
21-06-2010, 04:04   |  #11  
Taze Üye
4 mesaj

yalnız sorunda burda :) elimde herhangi bir cd yada dvd yok şuan internetten recovery dosyası indiriyoruım umarım tek cd ye yazdırabilirim ona kaydedip açmaya çalışıcam

melen
21-06-2010, 12:38   |  #12  
melen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,638 mesaj

Yeni konu açın.

farukdelibas
06-09-2010, 13:20   |  #13  
Taze Üye
3 mesaj

Bana da yardım edein lütfen...hp cpnpaq notebook var ..xp yüklü..tek c sürücüsü var.. cd rom sürücüsü yok ayrıca... nasıl onarabilirim bilgisayara? içindeki bilgiler ihtiyacımvar ???