YARDIM! Cokmus sistemi kurtarma

FortWorth
24-11-2009, 17:59   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Arkadaslar,

5 yillik Dell 710m inspiration laptopum var. Registry' den birseyler sildim. Simdi sistemi acamiyorum. Bilgisayar mavi Dell ekranina kadar aciliyor sonra donuyor. F11 tusu ile sistemi yeniden yukleyebilirim. Fakat tum bilgiler (data) kaybolur. Bilgisayari acabilmenin bir yolu varmi? En azindan acilis cd si ile acip dosyalari aldiktan sonra format cekmeyi dusunuyorum. Herhangi bir tavsiyesi olan varmi? Hiren diye bir cd tavsiye ettiler indirip denedim calismadi. Bios tan cd ile acilisi "enable" yapmama ragmen. Sanirim cd yi autorun olarak kayit edemedim.

Bu konuda yardimlarinizi bekliyorum.

(Bu arada bilgisayarin recovery cd sini kaybettim. )

Simdiden tesekkurler......

teknohat
24-11-2009, 18:04   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,494 mesaj

Aklım gelen en çabuk yöntem d sürücüsüne yeni bir xp kurmanız. Tabi diskleri biçimlendirmeden. Bilgilerinizi yedekledikten sonrada temiz bir format atarsınız.

Son Düzenleme: teknohat ~ 24 Kasım 2009 18:06
OSMAN BAĞÇEVAN
24-11-2009, 18:05   |  #3  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

bilgisayarınızı açmak için :
Slax
yada
ubuntu

google den aratabilirsiniz , önerim slax...dosyaları düşük hızda yazdırırsanız iyi olur..
Ayrıca , güvenli modda da açmayı deneyebilirsiniz..

Bunların yanında regedit ayarı sisteminizi açılamaz duruma getiremez...

Ygz79
24-11-2009, 18:08   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
297 mesaj

o programa hiç güvenme benimde basıma gelmişti tek çözüm format ama yükseltme yapmamalısın bilgilerin gidecek ama bir çözüm bu 2.inci çözüm internetten sistem kurtarma programı indirip flash bellek e atmak takıp f8 e basarak flash ı seçim yap sistem kurtarma açılır ve dosyalarını kurtarıp 1inci yolu yapabilirsin :D umarım yardımcı olmuşumdur :D