Değerli arkadaşlar.Sorunumu sizlere kısaca aktarmak istiyorum.
bende abimin bana almanyadan getirdiği SONY DCR-TRV 110E DV kameram var ayrıca bununla birlikte gelen FİREWERE kartı ve kablosu var.bu aletler ban yaklaşık 1,5 sene önce geldi ogün bugündür ben bunu bir türlü pc me tanıtıp görüntü aktaramadım.Kartı ps me taktıktan sonra aygıt yöneticise baktığımda ieee 1394 diye yazıyor.tak çalıştır özellikli olduğu halde kameramı tanımıyor ayrıca bunun yazılımıda var.ULEAD STUDİO 5 bunuda yükledim.Kart ta arıza var diye garantisi bitmeden almanyaya gönderip kartı ve kabloyu yenilettim.ama yine olmadı yazılımı açtıktan sonra yakalama aygıtını seç diye seçenek var oradan kartı seçmeme rağmen dv kamera bulunamadı diye ikaz alıyorum.sistemim fena değil
AMD athlon xp 2000--40 gb hdd--128 mb fx 5200 ekran kartı---256 mb ram var.işletim sistemi xp pro.
bulması lazım ama nerde yanlış yaptığımı bilmiyorum.bios ayarlarında bir şey yapılacaksada ben bunu bilmiyorum.
anlıyacağınız her türlü işlemi yaptım ama basaramadım.sorunum bu yardımınızı bekliyorum.
basarılar dilerim.
YARDIM DİJİTAL VİDEO YA GİRİŞ
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Galip kardeş bu dediğin sorun, yada bir uyumsuzluk değil.
Yapman gereken firewire kartı ile değil, kamera ile uğraşman. İlk olarak kameranin kullanım kullavuzunda bilgisayara görüntü aktarırken yapman gerekenler neler, vede kullanman gereken program ne yazar.
Bendede Kodak marka bir kamera var, vede ben sadece webcam olarak kullanabilmek için, senin gibi direkt olarak tanıtmaya kalktim vede hiçbirşekilde öyle çalıştıramadım.
İlk olarak service pack 2 yi yükle, böylece ieee1394 kartının son sürücüleride yüklenmiş olur. Ondan sonrada kameranin kullanma kılavuzundaki yönergeleri izle, ancak tamamen ordakilere uy, sakın windows tanır gibisinden düşüncelere kapılma, kamera üreticileri bu konuda tamamen anlattıklarına bağlı kaldığın sürece, tanıtmana izin veriyorlar,( ulan bende 1 hafta denemiş, sonunda gene kitapçıktan öğrendiklerimle tanıtmıştım...)