s.a arkadaşlar kusura bakmayın yeniyim biraz konuyu yanlış yere açmış olabilirim ama umarımm yanlış yere açmamışımdır açtıysamda kusuruma bakmayın neyse sorunuma geleyim benim ekran kartının fanı bozuktu e haliyle normal günlük çalışmalarında video izlerken oyun oynarken vb işler yaparken ısınıyordu ve bilgisayar kitleniyordu neyse 1 hafta felan oyle idare ettim para olmadığı için dün fan aldım yeni taktırdım fanı taktım çalıştı ama sorunum halen devam etmekte yine video izlerken film izlerken oyun oynarken pc birden yine kapanıyo aynı ekran kartı ısındığındaki gibi kitleniyor anca res atınca kendine geliyo ve bu her yaptığım işleve göre zaman aşımı değişiyo video izliyorum o sırada pc kitleniyo neyse res atıyorum facede bi oyuna giriyorum pat yine kitleniyo bazen 5er dakka aralarla bazende yarım saatte bazende 1 2 saat aralıklarla kitleniyo acaba sorunum ne olabilir çözmeye çalışıyorum ama işin içinden çıkamıyorum
yardım edebilirmisiniz acil :(
anakartın onboard girişine tak monitörü eğer sorun aksetmezse ekran kartı ısıdan bozulmuş olabilir...
onboard girişine taktım monitörü ama ekran yeşillenmedi sarıda kaldı ordan çıakrttım ekran kartına taktım yeşillendi görüntü geldi sanırım onboard iptal edilmiş heralde
ve halen :( kapanıyo bundan 2 dakka önce youtubede şarkı dinlerken kitlendi res attım bir daha girdim yine kapandı :( ne lanet birşey bu ya :S:S
ekran kartı taklıyken ondoarda takarsan çalışmaz ondoard çalışmaz... ilk önce ekran kartını çıkarman lazım... eğer öyle yaptıysan fanın düzgüncde yerleşttiğinden ve soğuttuğundan emin ol... eğer fan güzelce yerleşmişse keskonun dediği gibi maalesef ekran kartı bozulmuş olabilir...
yalnız konu çok yanlış yerde nasıl buldun burayı :D
evet ekran kartını çıakrttım onboarda taktım ve şuan kitlenme felan sorun olmadı sanırım ekran kartım mefta olmuş heralde yeni ekran kartı almak şart oldu artık :S tşkr ederim arkadaşlar