Yok sanırım kullandığım netten olacak gerek bende açılmıyor, sorun yüksek olasılık işyeri bilgisayarı olduğundandır. Bugün bir yazı okudum.
Diyorki;
-Pahalı bir cihaz alacak olduğum zaman öncelikle teknik servisine mail atıyorum. Sanki cihazı almışşımda arızalanmış veya arızalı çıkmış gibi. Alacağım cevaba ve hızına göre o markadan alıp almamaya karar veriyorum.
Konuya dönecek olursak şöyle yada böyle markanın içerisindeki donanımlar ve bunların üreticileri aynı. Siz hagi hız ve özellikler olmasını istiyorsanız o özelliklere sahip cihazların fiyatını ve teknik servisini gözönünde bulundurduğunuzda hangisini alacağınıza birçırpıda karar verirsiniz.
Önce özellikleri sıralayalım.
İşlemci hızı: en önce göz önünde bulundurulanlardan olmalı (2.4 GHZ)
Ram: Çok düşük maliyetle yükseltilebilinir, önemli olan ne kadar ram olduğundan ziyade sistemin ne kadara kadar ram desteklediği. Çoğu bilgisayar üreticisi düşük sistemlere yüksek ram takarak iyi sistemmiş izlenimi vermeye çalışıyuor. Siz ram mikraına değil sistemin desteklediği ram miktarına ve hızına bakın.
Harddisk: İhtiyacınızı karşıladıktan sonra fiyat farkı çok fark etmiyorsa gözönünde bulundurun.
Bluetooth: Ha varlığı ha yokluğu, açık unutursunuz yok yere pil harcar, 1015 liraya usbdeb çalışan alabilirsiniz.
Kamera: Mutlaka olmalı
Ekran özellikleri: Bence en önemlilerden, sonra gölge arayp durmak zorunda kalmayın.
Ses kartı: Ses sistemi takmadıktan sonra pekte fark etmez.(bence)
Portlar; İhtiyacı karşılayacak kadar olsa yeter, gerekirse nadiren gerekecektir çoklayıcı kullanılabilinir.
Parmak izi: Hani merakınıza kalmış ama ben olmayanını almazdım.
İşletim sistemi: Linux veya freedos tercih sebebidir. İstediğin işletim sistemini kırıp keyfince kullanmak hoş oluyor. Aksi halde mikrosoft 2-3 senede bir yeni işletim sistemi çıkartıp geçiş yapmayanları düşman görüyor.
Ekran kartı: Ekran kartı başlı başına bir sistemdir. Önemli olan ne denlisine ihtiyaç duyup duymadığınız misal laptopta oyun merakısıysanız 3470 sizi hayal kırıklığına uğratabilir,nvidia 9600 kullanılan sistemler daha iyi olacaktır. Yok amacına uygun olarak laptopu ofis vs. işlerimde kullanacağım oyunla felan sistemi mahvetmeyeceğim derseniz 3470 de fazlasıyla yeterli olacaktır.
Servis; EN ÖNEMLİSİ ( bence). Bunlar narin cihazlar, hatalıda olabilir beklenmeyen hatalarda yapabilir. Servisi kötüyse, yapmıyor veya eveleyip geveliyorsa paranızdan olduğunuz yetmiyormuş gibi canınızdanda olmaya başladınız demektir.
Sonuç: Önce ne istediğinize, sonra istekelerini en iyi neyin karşıladığına, sonra fiyat ve hkalitesine bakın sonrasında alın. En iyi bile en kötü, en yeni bile en eski olmaya mahkumdur, bu teknoloji aleminde.
Hani nöbetteyiz geceler uzun, frene basmasak sabaha kadar yazacakmışız.